Logga 5tips

Så här lyckas du med ditt kalas – 5 tips

2013-06-22 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid

Ditt barns födelsedag närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera födelsedagskalaset. Oavsett var kalaset kommer att gå av stapeln så är en god planering a och o för att kalaset ska lyckas och alla ska ha kul på kalaset. Det gäller alltså att börja planeringsarbetet i god tid på förhand. Det är flera olika komponenter att tänka på och viktigt att allting passar ihop. Här kan du se en lista på några saker som kan underlätta ditt planeringsarbete och kanske ge dig några goda idéer för hur du vill lägga upp ditt kalas:

  1. Tema
    Nuförtiden brukar de flesta kalas kretsa kring något särskilt tema, som t.ex. en sjörövar- eller prinsessfest. Det betyder dock inte att alla kalas måste ha ett tema, utan ett vanligt traditionellt kalas med olika lekar och aktiviteter kan vara minst lika populärt.
  2. Vilka ska bjudas in?
    Låt barnet vara med och bestämma vilka som ska bjudas in, det är ju barnets kalas. Bjud helst bara några få personer eller alla barnets kompisar/klasskamrater så att ingen lämnas utanför. Dela ut inbjudningskorten minst en vecka innan kalaset så att så många som möjligt har chans att delta.
  3. Start och slut
    Vilken tid ska festen börja och ta slut? Barn orkar inte med så långa kalas och 2-3 timmar brukar räcka bra. Kom ihåg att nämna tidpunkterna för kalaset tydligt i inbjudningskorten.
  4. Tidsplanering
    Försök att göra en ungefärlig tidsplanering för kalaset och räkna med cirka en kvart för varje del, dvs. en kvart för ankomst, en kvart för paketöppning, en kvart för fika, en kvart för lek osv.
  5. Aktiviteter
    Alla aktiviteter på kalaset behöver inte vara planerade och det kan vara riktigt kul för barnen att få leka fritt, men försök att inkludera i alla fall en planerad aktivitet, t.ex. skattjakt eller fiskdamm. Många aktiviteter, tips och trix går att beställa via Barnkalaset.se för ditt kalas.


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.