Logga 5tips

Rensa i röran! 5 steg till ett prydligt och välmående hem

2015-09-05 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Det finns ett samband mellan att må bra och att ha ordning och reda i hemmet. Således behöver du rensa i röran då och då. I denna guide får du tips på hur du kan gå tillväga för att få ett prydligt och välmående hem. 

Ett snyggt och prydligt hem där var sak har sin plats kan påverka ditt välmående till det bättre. Många av oss, och kanske är det samma sak för dig, tenderar att samla på oss prylar. Till slut ser nästan varje rum och vrå i hemmet rörig ut, och om vi låter det gå längre än så påminner hemmet om en soptipp. Så ska det ju inte vara! Hemmet ska allra helst vara en plats för lugn och ro, inte ett föremål för stress och oro. Om det har gått så långt att du har prylar överallt kan det vara på sin plats att hyra container eller köpa storsäckar och börja rensa i röran. Här kommer 5 steg till ett prydligt och välmående hem!

Skaffa dig ordning och reda med plastbackar.

Skaffa dig ordning och reda med plastbackar.

1. Scanna av hemmet.

Scanna av hemmet och få koll på vad du har för prylar och var någonstans det är mest rörigt.

2. Bestäm var du ska börja.

Fokusera på ett ställe eller rum i taget. Om du plockar lite här och där blir det svårare för dig att rensa i röran och därmed att slutföra projektet. Det är bättre att ha ett tydligt delmål och att uppnå det innan du tar dig an något annat. Så bestäm var du ska börja – kanske behöver du röja i förrådet, på vinden eller i en garderob?

3. Sortera prylarna i fem olika lådor.

Skaffa fem lådor och skriv följande på varje låda: ”Behållas”, ”Kastas”, ”Säljas”, ”Lagas” och ”Vet ej”. Sortera prylarna i dessa fem lådor. Observera att ”Vet ej”-lådan är till för prylar du känner dig lite osäker på, det är trots allt inte så lätt att göra sig av med gamla, kära saker.

4. Skjut inte på det!

Det är lätt att komma på ursäkter till varför du inte kan eller vill rensa i röran och röja därhemma. När du väl har börjat får du ta tag i situationen och ge dig katten på att du ska fixa det! Om det känns extra tufft att röja bland soporna och sakerna kan du belöna dig själv när du har klarat ett delmål, du gör en stark insats.

5. Kör bort soporna!

När du verkligen rensar i röran kommer berget av saker som ska kastas, med andra ord sopor, växa. Bra! Det är därför det är behjälpligt att hyra container eller köpa storsäckar. Det är viktigt att du inte låter soporna stå och skräpa utan att du kör bort dem så fort som möjligt, och att du dessutom sorterar avfallet på ett sätt som är snällt mot miljön. Du kan med fördel anlita ett företag som sköter hela processen åt dig – allt från att förse dig med container till avhämtning av sopor. Läs mer om detta på Junkbusters.se.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.