Logga 5tips

Rätt galgar för dina kläder

2013-04-13 · Denna artikel finns i gruppen Kläder, Övrigt

Vem tänker någonsin på galgar? Har man galgarna som fungerar bra till kläderna som man måste hänga undan så tänker man förstås inte på hur viktigt det här är. De flesta har dock varit med om konstruktioner som minst sagt irriterar. Det kan handla om kläder hemma i garderoben som alltid hamnar i golvet på grund av att galgarna man använder sig av är urusla eller så handlar det om butiksinredningen som får folk att dra sig för att se närmre på plaggen som alltid halkar av.

Galgar

Galgar i plast kan fungera mycket bra

Ingen kund tycker att det känns trevligt att ta tag i ett plagg som genast faller av. Där står man med en tröja i handen som man inte alls tänkt prova och så får man antingen snabbt slänga den över hyllsystemet och hoppas på att ingen såg det hela eller så får man försöka få på tröjan på den glashala galgen igen.

Galgarna i en butik

De galgar som används för kläder i en butik måste verkligen leva upp till högsta krav om kvalitet. Situationen med kläder som glider av usla galgar är inte bara irriterande för kunder, den är också jobbig för butiken som får dammiga och smutsiga kläder som resultat. Genom att använda sig av plastgalgar med speciella krokar som man kan fästa kläderna på så ökar man komforten. Man kan också använda sig av märkning som syns tydligt på den här typen av klädgalge. På så vis så behöver kunden inte plocka fram plagget för att undersöka vilken storlek det har. Det här är särskilt smart för underkläder där folk för det mesta vet precis vilken storlek som de är ute efter.

Det händer förstås att butiker satsar på exklusivare klädgalgar som till exempel trägalgar som har en särskild tyngd. Det här är vackra galgar som man måste ta hand om. Även plastgalgar som är gjorda med tanke på kvalitet är bra för tyngre plagg som rockar och kavajer. Man måste dock se till att inte bli av med dessa på ett sätt som gör att man tillslut står utan lösningar för att hänga upp sitt sortiment i butiken.

Smarta lösningar för den privata garderoben

Hemma så är man också beroende av klädgalgar som håller måttet. Ofta så använder sig folk av trådgalgar för att de tar liten plats och för det mesta håller kläderna i hängande läge. Det här är galgar som kanske inte är så snygga då de är utan loggor och annat som smyckar butikens inredning men de är förstås mycket funktionella. I ett hem så tycks man alltid behöva fler galgar och när man ska handla dessa så ska man inte gå efter det allra billigaste. Tänk på att en galge kommer att behövas mycket och länge. Därför kan det vara smart att investera i de lite tjockare trådgalgarna som har ytbehandlats med färg och lack för att erbjuda högre kvalitet och även estetik.

Utveckla unika hyllsystem

Unika hyllsystem kan man behöva både i butiken och i hemmet. Har man en stor garderob så kan det verkligen vara bra att utnyttja höjden med hyllor och att se till att man även har plats för skenor där man kan hänga upp kläderna på galgar. För butiker så är det ofta smart att skippa den inredning som fanns på plats innan och ta fram en unik butiksinredning som är särskilt anpassad till det som man säljer. Detta inkluderar även galgarna som bör vara perfekt utformade för de plagg som ska hängas upp i butikslokalen. Numera så kan man vända sig till experter på butiksinredning som även kan ta fram olika slags system för klädgalgarna. Om man till exempel vill köra med en speciell reklamkampanj där man ger bort plastgalgar med logga och meddelande på så kan man ta fram dessa till en billig peng och ändå få högsta kvalitet. För kunderna så är detta en god nyhet för de behöver ju som sagt alltid nya galgar till hemmagarderoben.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.