Logga 5tips

Problem med begagnad butiksinredning

2014-08-25 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

Om man står och tittar på en kassadisk som en gång användes i ett gammalt bageri och som är otroligt häftig så kanske man tycker att det billiga priset gör att man bara måste skaffa disken till den egna butiken. Visst är det fantastiskt bra om man kan spara pengar på begagnad butiksinredning, inredning som dessutom ser bra ut, men man måste verkligen veta vad man gör så att det inte blir total katastrof när allt är på plats. Inredningen som i bageriets butik såg charmig och inbjudande ut kanske mest verkar hotfull då den placeras i hudterapeutens lilla lokal. Det kanske visar sig att kassadisken är alltför hög för att kunder ska uppleva ett förtroende. Det som fungerade så bra för baggis och vörtbröd går inte alls hem när man ska sälja lyxiga krämer och nagellack från Paris.

Lyxig butiksinredning

Begagnad butiksinredning som sparmetod

Om man ser begagnad butik inredning som en sparmetod så har man redan ett problem. Man bör nämligen inte tänka billigt först eftersom detta kan bli kostsamt. Om det är så att en duktig designer är ute efter begagnat för att få en viss känsla så är det en helt annan sak. Den som däremot inte kan mycket om inredningsdesign riskerar verkligen att stöta på problem med hyllor, bänkar och diskar som inte alls är i enlighet med det koncept som man jobbar med. Det här är sådant som kan vara svårt att se för det otränade ögat så man ska verkligen tänka sig för innan man gör klippet och köper begagnad inredning för en butik för en spottstyver. Till sist så kanske alltihop blir till brasved och då har man köpt dyr uppvärmning till sommarstugan.

Vingligt och kantstött

Det som ser bra ut på bilder online kanske inte alls är det inredning som man till sist får. När hyllor är rangliga så får man onekligen problem med produkter som inte står stadigt. Då kanske man motar detta genom att kila in saker under ben och bakom hyllor mot vägg. Det här är verkligen ingen bra situation eftersom det leder till inredning som man hela tiden upplever som problematisk och osäker. Man vet ju inte när det kommer ett barn som börjar pillra på lösa skruvar och annat som kanske sitter löst. Att ett barn blir ivrig och börjar klättra i butiksinredningen till lösgodiset är inte långsökt, och då är det viktigt att man har butiksinredning som håller!

Butiksinredning lösgodis

Butiksinredning för lösgodis måste hålla för barns (på)frestningar.

Egna justeringar

Om man tänker sig att man köper begagnad butiksinredning för att justera och inreda så som man själv vill så kanske det kan fungera om man är riktigt händig. Det kan dock bli problematisk på så vis att det blir dyrare att justera den gamla inredningen hellre än att köpa nytt som är utformat på så vis att man alltid kan göra om och ställa möblerna på ett sätt som passar olika situationer och olika kampanjer.

Läs mer om hur man tillverkar butiksinredning samt vad man ska tänka på när man ska välja displayställ.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.