Logga 5tips

Pannkitt tål hög värme

2013-07-01 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Pannkitt är en slags pasta som används till att täta sprickor på områden som utsätts för mycket höga temperaturer, till exempel vedspisar, kaminer och pannor. Det kan även användas till montering och fogning. De flesta pannkitten tål temperaturer på ca 1000 grader, men det finns vissa som även tål upp till 1200 grader. Pannkittet kan även användas till tätning och reparation av avgassystem på bilar och motorcyklar.

Hur används pannkitt?

Pannkittet kan med fördel användas för att täta sprickor i sin kakelugn eller spis. Innan man påbörjar arbetet ska man såklart kontrollera att ugnen eller spisen är kall samt ren från flisor och annan smuts. Man applicerar pastan på sprickan och jämnar sedan ut den med hjälp av en spatel och låter den torka. Beroende på sprickans storlek och hur tjockt kittlagret är tar det ungefär ett dygn för pannkittet att stelna, och under den tiden ska man självklart inte röra det. Om man råkar kittet på något oönskat ställe under arbetets gång ska man se till att torka bort det med detsamma, eftersom det kan vara väldigt svårt att få bort senare då det väl har torkat. Då det har stelnat får det en grå färg och är mycket hårt. Det ska det helst inte användas vid tätning av rökrör som utvidgar sig när det är varmt, eftersom det kan leda till nya sprickor då pannkittet inte påverkas av vare sig temperaturförändringar eller vatten.

Var kan man köpa pannkitt?

Man kan köpa pannkitt i de flesta byggvaruhus samt i flera byggvarubutiker på nätet. Ofta kan man komma över det till ett billigare pris på nätet, men kontrollera alltid att pannkittet passar till just det arbetet som du har tänkt utföra eftersom det ibland kan finnas andra alternativ som passar bättre. Många köper sitt pannkitt från Nackabyggnadsvard.se då de vet att kvalitén är den bästa och vet att produkten fungerar felfritt.

Pannkitt till braskaminer

Pannkitt klarar mycket höga temperaturer och kan användas för att täta till exempel braskaminer.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.