Logga 5tips

Olika sätt att mota myggen

2014-08-04 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

I vissa delar av Sverige är det outhärdligt på sommaren på grund av den stora mängd av mygg som intar orterna. Även om man inte bor i någon av de orter som har mest problem så vill många ändå skydda sig mot de blodsugande insekterna på ett eller annat sätt. Några av de sätt som går att använda sig av är:

Myggfångare – Dessa apparater går på gasol och lockar till sig honmyggen genom att skapa samma lukt som utandningsluften hos en människa. Det märke som är mest känt på myggfångare är Mosquito Magnet men det finns även andra aktörer på den svenska marknaden. De kostar från 5000kronor och efter att man ställt ut den i trädgården tar det 4-6 veckor innan myggen är borta.

Dessa apparater går även under namnet myggkanon, myggdödare och myggfälla.

Inomhus brukar man istället använda mygglampor. Dessa lockar till sig de små insekterna och steker dem sedan med de strömförande trådarna som finns i lampan.

Myggmedel – Det finns myggmedel i flera olika format. Myggstift, myggservetter och Myggspray är några av de vanligaste. Enligt den oberoende sidan Testfakta.se fick myggsprayen från US622 bäst betyg men det man ska komma ihåg är att myggmedel inte ska användas på barn under 3 år. Då får man välja något annat alternativ.

Avstötande – Bland de produkter som är myggavstötande finns bland annat, myggljus och myggspiral. Det dessa har gemensamt är att de utsöndrar en lukt som inte gillas av de små djuren.  Fördelen med att använda dessa är att man inte behöver kladda ner sig med medel. Dessutom kan man använda dessa i närheten av småbarn och på så vis skydda dem.

En relativt ny produkt bland de avstötande produkterna är Thermacell (Går att köpa via myggfälla.se). Med en liten gasolpatron värms myggmedel på plattor upp så att det skapas en lukt som de inte gillar. Apparaten är stor som en liten handdator eller GPS och man har den alltså på bältet eller bär den i handen. Så länge den är påslagen skapar den en fri zon på ca 20 kvadratmeter kring apparaten.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.