Logga 5tips

Ökat intresse för arganoljans effekter på hud och hår

2016-06-01 · Denna artikel finns i gruppen Hygienprodukter

Arganolja blir bara mer och mer populärt som skönhetsprodukt, tack vare dess positiva effekter p hud och hår kombinerat med en i många fall listig marknadsföring så erövrar den marockanska oljan världen. Den kallas ju trots allt det ”flytande guldet”

Oljan kommer från arganträdets frön, den pressas faktiskt än idag ut för hand ur de små kärnorna eller fröna som de också benämns som. Detta pga av att man helt enkelt inte lyckats få ut oljan på ett effektivt sätt genom att automatisera processen. Detta är kanske även ytterligare en aspekt i produktens höga exklusivitets profilering. Många av producenterna har även god renommé tack vare att de satsat mycket på kvinnofrågor i Marocko då de flesta som jobbar inom denna industri är just kvinnor. Efterfrågan på oljan har gjort att kvinnorna i de aktuella områdena har lyckats lyfta sig från den fattigdom de en gång befunnit sig i. Tack vare speciella kooperativ har kvinnorna kunnat få inflytande i denna industri och på så sätt fått möjlighet att påverka både sitt arbetsliv och sin vardag.

Arganolja är idag i västvärlden en mycket uppskattad produkt för både hud och hår. Dess höga innehåll på vitaminer och mineraler gör den till ett utmärkt tillskott till kroppen och dess celler. Många vittnar om att de lyckats bromsa håravfall och få tjockare och mer fylligt hår tack vare långvarig behandling med oljan. Tack vare dess milda egenskaper är den väl anpassad för att använda som återfuktare av hela kroppen. Många använder arganolja i ansiktet för att få bukt med finnar och andra hudproblem. Hemligheten ligger förutom i dess många näringsämnen i att den verkar bakteriedödande på huden, vilket håller dig fri från diverse infektioner, eksem och svampangrepp. Det finns även andra oljor på marknaden som exempelvis mandelolja och jojobaolja, gemensamt för nämnda vegetabiliska oljor är deras ökande användning i de svenska hemmen som mirakelkurer för att få bättre och mer frisk hy. Man kan med fördel experimentera med dessa oljor och även blandade dem innan användning för att få del av deras individuella fördelar. Då vissa av oljorna kan vara mer trögflytande så kan det även vara en fördel att blanda dem med mer lättflytande varianter för att underlätta applicering.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.