Logga 5tips

Nu finns lånemöjligheter för svenskar i Norge

2014-02-23 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Att vi svenskar är glada i att låna pengar är ingen hemlighet. Snabblån, blancolån och SMS-lån är finansiella produkter som är lättillgängliga och nu är ord som finns i mer eller mindre allas vokabulär. Trots det är vi inte värst i världen, faktum är att vi inte ens är värst i Skandinavien. Enligt Dagens Industri är våra grannar på kontinenten, Danmark, rekordhållare när det gäller lån.

Även om vi har vår beskärda del av svenskar som bor i Danmark så är det trots allt Norge dit de flesta svenskar emigrerar. En av anledningarna är givetvis de höga lönerna som relativt sett ligger bland de högsta i världen. När det gäller köpkraft så är dock inte situationen i Norge den allra bästa. De höga priserna gör att man inte alltid har så mycket sparkapital när skatterna och utgifterna som krävs för att vardagen ska fungera är betalda.

Svenskar som av en eller annan anledning har hamnat i finansiella problem i Norge har tidigare fallit mellan två stolar när det gäller möjligheter till att ta upp lån. Svenska låneinstitut och banker är inte alltid så pigga på att skicka pengar över gränsen, och de norska motsvarigheterna anser ibland att man inte är norsk nog för att få sina ansökningar beviljade.

Som tur är finns det numera lösningar för svenskar som behöver låna pengar eller skaffa kreditkort på andra sidan gränsen. Hemsidor som dessa erbjuder forbrukslån, den norska motsvarigheten till blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Ibland får man svar på sin ansökan mer eller mindre omgående och bankerna frågar inte allt för svåra frågor. Det enda som krävs brukar vara att fylla i ett formulär, sedan sköter sig det mesta automatiskt.

När man tar upp ett lån så ska man vara medveten om att man skuldsätter sig. Man bör även ha någon form av tidsplan för hur lång tid lånet kan ta att betala ned. Det är även viktigt att man tar räntekostnaderna i beaktande då dessa skiljer sig mellan olika låneprodukter och lånegivare.

Nyckelord:

One Response to “Nu finns lånemöjligheter för svenskar i Norge”

  1. lån i norge | dinafinanser.com says:

    […] Nu finns lånemöjligheter för svenskar i Norge – 5tips.seAtt vi svenskar är glada i att låna pengar är ingen hemlighet. Snabblån, blancolån och SMS-lån är finansiella produkter som är lättillgängliga och nu är …Se mer på hemsidan […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.