Logga 5tips

Nödvändiga lyktstolpar

2013-12-01 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Det finns otroligt mycket som det är nödvändigt att ordna med när du är ute efter att göra om din trädgård så att den blir trevligare att vistas i. Dels kan man alltid göra någon anläggning som ger stället karaktär, men man kan lika gärna försöka jobba mer med belysningen. Så här i vintertider är det nämligen speciellt fördelaktigt att genom belysning göra omgivningen säkrare och lite ljusare. En av de saker som man kan använda sig av är lyktstolpar av olika storlekar. De erbjuder nämligen bra och säker belysning.

LyktstopleLyktstolpar kan skapa en mycket vacker ljusmiljö som framhäver trädgården eller området som stolpen befinner sig i.

Om lyktstolpar

Lyktstolpar har används i världens alla städer i hundratals år. Förr i tiden, på 1700-talet, innan elektriciteten var uppfunnen och tämjd, hade till exempel Stockholm gatlyktor och lyktstolpar som fungerade med en veke och gas. Men idag så är mer eller mindre alla lyktstolpar elektriska. Genom att använda sig av elektricitet kan de dessutom tidsjusteras så att de till exempel tänds automatiskt ett visst klockslag. Lyktstolpar utgör idag dessutom en naturlig del av miljön som gör att man kan känna sig säker när man går hem om kvällarna. Den belysning som de ger upphov till förhindrar med stor sannolikhet många våldsbrott, som annars kunde ha skett i skuggan av mörkret.

På din fastighet

Men även fast du bara har en liten väg som leder upp till ditt hus eller din fastighet kan det löna sig att låta installera några lyktstolpar. Med lyktstolpar kommer nämligen miljön att se betydligt trevligare och varmare ut, och inte minst så kommer det också att bli säkrare för dig och din familj.

Hur ordnar man?

Beroende på hur stora lyktstolpar som man vill ha, finns det olika vägar att gå. Om du vill ha regelrätta stora bör du kontakta en professionell installatör. Men du kan såklart också välja mindre varianter som går även att beställa online.

fasadbelysning

Det finns mängder av olika lyktstolpar och fasadbelysning. Allt från moderna och stiliga till gammaldags, kanske lite halvrostiga i engelsk stil.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.