Logga 5tips

När ska man börja tänka på kalciumbrist?

2016-01-24 · Denna artikel finns i gruppen SPA och friskvård

Sköra ben och usel hälsa är förstås något som man vill undvika. Men när ska man egentligen börja tänka på det där med risken för kalciumbrist och behöver man verkligen ta piller för att motverka den här typen av hälsoproblem? Oavsett var i livet man befinner sig så är det alltid bra att betänka det där med kalcium, och det särskilt om man är kvinna. Om man är smart så ser man till att lära sina barn vikten av detta mineral så att de slipper uppleva de problem som kan uppstå om man får för lite och så att de kan lägga grunden för barnbarnens gods hälsa.

Då man blir mamma

När man blir mamma så ska man tänka på det där med kalcium. Om man ammar så är det extra viktigt och man kanske behöver använda sig av kosttillskott för att skydda kroppen lite extra. Men det är inte bara den egna hälsan som är viktig och det har faktiskt visat sig att man under barndom och ungdom lägger grunden för god nivå av kalcium i kroppen. Man kan alltså se till att barnen inte råkar ut för kalciumbrist som vuxna genom att ge de en diet som är rik på detta mineral.

När man väntar barn så kan man alltså lära sig lite mer om näringslära för att veta vad man själv bör äta och även vad man sedan bör ge barnet.

Då man får symptom

Om det är så att man redan upplever symptom som kan bero på brist av kalcium så är det dags att söka hjälp. Man ska inte själv anta att det är kalciumbrist och försöka bota själv för det kan också vara något annat. Om man får veta att det är så att man behöver mer av kalciumet så ska man förstås diskutera hur detta ska gå till och hur man kan lägga om kosten för att den ska ge den näring som kroppen har behov av.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.