Logga 5tips

Mobil växel – något för ditt företag?

2014-02-24 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

I den hårda konkurrens som råder mellan företag idag, finns bara en sak att göra för lyckas hänga med i den utveckling som krävs. Detta är att känna till hur man på bästa sätt tar vara på alla de resurser som inom företaget finns att tillgå. Andra ord för detta kan kort och gott vara rationalisering och effektivisering. Den som kan organisera upp sitt företag riktigt bra är också den som ser till att det blir pengar över att satsa på just de saker som företaget behöver för att kunna gå framåt. Ett sätt att verkligen öka produktiviteten på i sin verksamhet är att ta beslutet att gå över från en fast telefonväxel till en mobil växel.

Det finns många fördelar med en mobil växel. En av de största fördelarna när man jämför med en fast telefonväxel på ett företag är bundenheten. Istället för att låsa upp ett par personer och ge dem titlar som telefonister eller receptionister, kan man låta flera personer ingå i särskilda telefongrupper där de via en mobil växel kopplar upp sig via sin mobiltelefon. De personer som ingår i dessa grupper kommer inte att vara platsbundna, utan kan oavsett var de befinner sig, vara inkopplade på telefonslingan. Utan att tveka kan den inloggade personen bege sig till en annan avdelning och/eller till och med åka ut på ett möte i stan.

Givetvis finns möjligheten till att koppla ur dig från slingan när så krävs, eller då schemat visar att du inte längre har telefontid. Det är också enkelt att lämna en hänvisning och växeln känner även av och meddelar om ingen person för tillfället bemannar slingan.

Telefonväxel

Idag har gamla telefonväxlar ersatts med nya system. Med de moderna funktioner som nu finns ger telefonväxlarna oss många nya funktioner som aldrig tidigare varit möjliga.

De personer som ringer in till företaget, använder ett vanligt växeltelefonnummer och ska inte behöva känna av att personen som svarar sitter på annan plats än på företaget. Du kan också nås på ditt eget direkta nummer av de som känner till det. Vill du själv ringa ut, visas antingen växeltelefonnumret eller ditt personliga mobilnummer, allt efter hur företaget väljer att ha det.

Du kopplar också enkelt vidare samtal till dina kollegor och ringer fritt till andra inom företaget. Den mobila växeln kräver inte heller fasta telefoner, vilket gör att ni i fortsättningen slipper trassel med sladdar. Det är också lätt att göra uppdateringar och att anpassa växeln efter hur många medarbetare som ska ingå.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.