Logga 5tips

Miljövänliga hus & ytterdörrar

2015-06-17 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Miljövänliga hus & ytterdörrar

Många Svenskar väljer nu mera att bygga sina egna hus. Genom att endast köpa mark kan man på ett kostnadseffektivt sätt bygga sitt drömhus till ett lägre pris. Men vilka delar prioriterar vi oftast i ett husbygge egentligen, och vilka trender finns det? Man kan främst se trender inom miljövänliga lösningar och kostnadseffektivitet. Ofta händer även dessa två saker ihop mer än man kanske tror. Att till exempel bygga ett hus med solpanel på taket och eventuellt några mindre vindkraftverk kan ett hus själv generera det mesta av den energi som krävs för ett familjehus. Eftersom olika mycket ström genereras beroende på vädret har dessa hus självklart antingen el eller braskamin att tillgå när behovet finns. Men om man vill kunna spara så mycket energi som möjligt finns det flera saker att ha i åtanke. Samtidigt som man behöver generera så mycket ström och värme som möjligt är det lika viktigt att isolera huset ordentligt. Många hus har undermålig isolering vid fönster och dörrar – främst vid ytterdörren. Man brukar säga att omkring 20% av husets värme försvinner genom fönster och dörrar, och i hus med sämre isolering är det alltså betydligt mer än så. Gör en så ingående analys som möjligt av detta när du planerar vart dina pengar ska gå i bygget.

Säkra ytterdörrar

Kvalitén på ytterdörren bör stå i paritet till vad den ska skydda. Har du stora värden bakom dörren bör den hålla en hög säkerhetsklass.

Ytterdörren

Ytterdörren spelar självklart en stor roll både i husets miljövänlighet och kostnadseffektivitet. En miljövänlig ytterdörr ser till att huset kan behålla sin värme samtidigt som den ger ett bra skydd yttre våld som vid ett inbrott. Förutom dessa redan stora positiva uppgifter som ytterdörrar har ska man även ta med i beräkningen att en riktigt snygg entré till huset kan vara precis det som behövs för att ge sin bostad den där extra personligheten. En snygg & billig ytterdörr kan köpas på internet från flera olika leverantörer. Tänk på att mäta upp dörrhålet innan du beställer.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.