Logga 5tips

Metoder för snöskottning

2013-09-06 · Denna artikel finns i gruppen Bemanning och lediga jobb

Lappmögel och puder, kärt barn har många namn och det gäller även snön. Snön har många härliga fördelar och innebär mycket lek och fritid både för barn och vuxna. Visst är det skönt att själv kunna välja då det är dags att bege sig ut och nyttja dessa attribut men bara då det sker på ens egna villkor. Ibland måste du skotta undan snön för att överhuvudtaget kunna komma iväg till jobbet. Snöskottning på morgonen i bistra minusgrader tillhör inte en av snöns trevligare fördelar. Det finns många sätt att ta bort snön från våra gårdsplaner och vägar:

  1. Plogbil
    Det är inte så många privatpersoner som äger en plogbil men det går att bygga en egen. Det finns plogar att köpa som kan fästas på traktorer, men det är inte så många som har en traktor i garaget heller. Ta två plankor eller liknande och sätt ihop dem som ett V. Därefter fäster du dem fram på bilen och kör fram och tillbaka och på så sätt har du en egen plogbil. En bil med fyrhjulsdrift är det bästa alternativet till den hembyggda plogbilen.
  2. Snöslunga
    En snöslunga är vad de flesta villaägare med en gårdsplan använder då de skottar snö. Denna metod av snöskottning innebär att den som skottar drar en slunga framför sig som sedan sprutar iväg snön. Tänk på att planera hur du ska gå med slungan så att du inte slungar tillbaka den på ett redan rensat område.
  3. Handskottning
    Den gamla hederliga metoden av snöskottning med hjälp av en skyffel. Med denna metod tränar du kroppen och får snygga välformade armar. Du får också en härlig dos av frisk luft vilket är välkommet efter alla timmar vi faktiskt spenderar inomhus under vinterhalvåret.

Vill du helt slippa snöskottning går det att anlita Veteranpoolen som är ett bemanningsföretag som gärna hjälper till i vinter, både ut och inne i hemmet.

Skotta snö

Skotta snö kan vara jobbigt och tidskrävande. Ofta kan det vara en bra idé att betala någon annan för att hjälpa dig med detta.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.