Logga 5tips

Mässor i Sverige

2013-04-07 · Denna artikel finns i gruppen Mässor, Näringsliv

Vill du ha inspiration till hemmet, resan, företaget eller kanske bara ett boktips inför de lediga semesterdagarna? Spendera din helg på en mässa någonstans i Sverige! Det finns nästan alltid ett pågående eller kommande evenemang i närheten av där du bor. Mässor är ofta årligen återkommande, så skulle det visa sig att du missat årets tillställning av det som intresserar dig så är det bara att invänta nästa stora mässtillställning.

Mässor

Trädgårdsmässor lockar många besökare

Såväl återförsäljare som konsumenter kan bege sig till mässor i Sverige. Matmässa, bokmässa, husdjursmässa, gymnasiemässa, trädgårdsmässa – oavsett vilket tema som är i fokus kan du hitta utställare inom området från hela riket och från andra länder. Intresserade besökare reser långa vägar för att ta del av det nyaste utbudet och idéerna. Som utställare vill du inte missa att ta tillfället i akt att kunna marknadsföra din vara eller tjänst på ett kreativt sätt.

Planera mässor i Sverige

Mässor i Sverige hålls årligen och utbudet är mycket stort och varierat. De stora mässorna hålls ofta i våra storstäder då detta är centrala mötesplatser för såväl utställare som besökare. Vi finner de största mässhallarna i just Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vår huvudstad är värd för flest mässevenemang. Mässor i Stockholm hålls för bokstavligen allt mellan himmel och jord. Ett fåtal minuters resväg från centralstationen ligger Stockholmsmässan. Årligen färdas tusentals besökare hit för att få inspiration och tips. I Stockholm city finner du även Kistamässan som är Stockholms nyaste mässcenter och öppnades 2011. Även här kan du årligen finna en mängs mässor och events inom alltifrån mat och dryck till teknik och service.

Mässor i Göteborg hålls främst på Svenska Mässan där ett 30-tal utställningar hålls årligen. Bland de årligen återkommande stora tillställningarna hör bland annat bröllopsmässan och trädgårdsmässan.

Malmömässan är den centrala mötesplatsen för mässor i Malmö. Stora tillställningar såsom Hem&Villa/Skånsk trädgård, hund och valputställningarna samt Skånemässan tar plats här varje år.

Moderna mässhallar

Stockholmsmässan är Skandinaviens största mötesplats. Varje år genomförs ett 60-tal olika branschledande mässor samt flertalet kongresser, konferenser och evenemang. Det beräknas att denna mässhall tar emot ungefär 10 000 utställare om året och 1,5 miljoner besökare. Stockholms nyaste mässcenter heter dock Kistamässan. I Göteborg finner du Svenska Mässan som är en av de största mötesplatserna i Norden. Här hålls årligen ett 30-tal mässor samt flertalet små och stora konferenser och kongresser. Malmömässan ligger i Hyllieområdet, dit tåg från hela landet samt mot Köpenhamn stannar. Mässhallen stod klar den förste februari 2012, samma år som Europas största köpcentra Emporia slog upp sina portar.

Sök mässa online

Du kan enkelt finna ett passande evenemang som intresserar dig genom att söka på ’mässa online’ från en sökmotor online. Sedan är det bara att bege sig på plats och låta sig inspireras!

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.