Logga 5tips

Lövblås – Olika modeller

2014-08-06 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Den som funderar på att köpa en lövblås har en rad olika modeller att välja mellan på marknaden. Några frågor man kan ställa sig för att hitta rätt modell är följande.

Hur länge ska man jobba med den?

En batteridriven lövblås har kortast drifttid. Det tar ett tag att ladda upp batteriet och sedan kan man använda blåsen i ca 15 minuter innan den måste laddas igen. Självklart beror det på batteriets storlek och maskinens styrka men oavsett så finns det en begränsning. En begränsning som inte finns gällande de bensindrivna eller eldrivna lövblåsarna.

Var ska man jobba?

Är det hemma på gården som löven ska bort kan en batteridriven eller eldriven blås fungera bra. Men ska man jobba på större ytor måste bensinmodellerna väljas.

Hur vill och kan du bära den?

En enkel lövblås går att bära med en eller två händer. Denna maskin är lätt att ta fram och snabb att komma igång och jobba med. Men nackdelen är att de inte är lika kraftfulla. Ska man blåsa riktigt stora ytor eller längre stunder kan det vara bättre med en modell som bärs på ryggen. De är större, starkare och rejälare. Som en viss avlastning finns det vissa modeller som har hjul längst fram på blåsmunstycket. Små hjul som gör att man kan gå med blåsen mot marken om markunderlaget tillåter detta.

Vill du kunna samla ihop löven?

Vissa modeller är kombinationsmodell av lövblås och lövsug. Man väljer vilken funktion man vill ha. Med en sug försvinner löven direkt från marken och man slipper samla ihop dem i en skottkärra för att köra iväg dem. Sugarna har mycket ofta en tugg som gör att löven tuggas ner till att ta ett uttrymme ca 10 gånger mindre än från början. Det gör att man rymmer en hel del i uppsamlarna innan de behöver tömmas.

Läs mer på lövblås.comcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.