Logga 5tips

Lediga kontor för nya företag

2013-08-09 · Denna artikel finns i gruppen Företag

För den som precis har startat ett nytt företag, vare sig det är ett handelsbolag eller en enskild firma, kan det vara en dröm att hitta lediga kontor dit man kan förlägga sin verksamhet. För att hitta lediga kontor i Sveriges större städer bör man antingen ta kontakt med en fastighetsmäklare eller leta efter lokaler på nätet genom till exempel annonser eller forum.

Ett tredje alternativ är att hitta lokaler för sitt nya kontor genom kontakter, något som blir allt vanligare. Det första alternativet, att gå via en fastighetsmäklare är kanske det alternativ som är det absolut bästa, men för att man ska kunna anlita en mäklare krävs det så klart ett visst kapital. För nystartade företag är marginalerna ofta små och det är få förunnat att kunna lägga ut de pengar som krävs för att en expert ska kunna hjälpa en hitta det man söker. 

Hitta lediga kontor genom annonser på nätet eller dagstidningar
Detta är kanske det vanligaste sättet att hitta lokaler till sitt nya företag. På nätet finns det massor med annonser för olika typer av kontorslokaler i de flesta stora städer i landet. Genom att först analysera vilka krav man har på sin nya arbetsplats kan man med fördel göra en lista som man sedan checkar av när man kontaktar de olika annonsörerna. Många annonserar också på stan när de vill sälja sin kontorslokal. Fastighetsägare kan också annonsera i närheten av fastigheten om de har kontorslokaler lediga för inflyttning. 

Lediga kontor i innerstaden
I stadskärnorna i landets större städer är det ofta ett hårt tryck på nya lokaler, eftersom det handlar om attraktiva områden med goda kommunikationsmöjligheter. Dessa platser är dock ofta dyrare än lokaler som finns i till exempel förorten.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.