Logga 5tips

Lastpallar till salu online

2015-06-12 · Denna artikel finns i gruppen Emballage, Hus och trädgård

Idag så finner man allt som finns att sälja online. Det här gäller förstås även alla former av emballage, och viktiga redskap som lastpallar som används både för transport och för lagring av varor. Numera så är det också mycket populärt att använda sig av lastpallarna i trädgården för att försköna, odla, eller kanske skapa en plats där det är lättare att komma fram. Oavsett varför man behöver pallarna så kan man givetvis finna dessa på nätet. Det finns företag som säljer nya träemballage såväl som annonssajter där man kan få fatt i begagnat. Det är dock viktigt att betänka att man kan tänkas behöva kvalitet och vissa typer av certifiering om man ska använda pallarna för transporter till andra länder. Läs mer om lastpallar här

5 tips lastpallar

Lastpallar till salu online

Det går ganska snabbt att finna lastpallar till salu online. En snabb sökning kan ge en lång lista av resultat och den kanske man inte blir så klok av. Här gäller det att fundera på följande:

  • Hur ska pallarna användas
  • Hur snart har man behov av dem
  • Ska det vara träemballage eller kanske en annan variant
  • Måste pallarna vara helt felfria
  • Ska pallarna återanvändas eller är det för engångsbruk

När man har svaret på dessa frågeställningar så blir det enklare att komma fram till hur mycket det hela får kosta och vilket erbjudande som kan tänkas passa de egna behoven bäst. Man måste förstås också vara noga med att bara handla från seriösa aktörer. Även om pallen ska stå i ens trädgård så är det inte att rekommendera att gå på en annons som säljer stulet gods. Man kanske aldrig blir upptäckt men det där med karma och what goes around comes around är något som de flesta har upplevt i sitt liv så det är klart att man ska köpa lastpallar på ett ärligt sätt oavsett hur de ska användas.

5 tips lastpallar beslag

Lastpallar i trädgården

Man kan göra en hel del med lastpallarna i trädgården. Det finns trädgårdsentusiaster som har kommit på sätt att odla i en viss typ av djupare pall och sedan så är det ju så att de mer robusta varianterna är utmärkta att lägga som gångar på platser det kan vara snårigt och fullt med sten. Egentligen så är det bara den egna fantasin som sätter gränser för hur man kan använda sig av träemballage i sin trädgård. Trä gör sig så bra då det är ett naturligt material och många gånger så spelar det verkligen ingen roll om pallen har en liten skada eller kanske är utsatt för fukt. Om den ändå ska vara utomhus så kan det ju kvitta om den har alltför mycket fukt i träet. När det handlar om trädgårdsprojekt så kan man ofta finna pallar som skänkes bort online. Den som vill göra sig av med träemballaget som inte längre kan användas eller repareras är bara glad att slippa sophanteringen av detta.

5 tips lastpallar i trädgård

Begagnat emballage

Man kan förstås också finna begagnat emballage av trä som är i gott skick. Här får man kanske acceptera att träpallarna fortfarande har ett annat företags logga men det kan man ju rätta till eller strunta i då pallarna kanske mest ska vara till för smart lagring. Begagnade partier finner man också på nätet och då ofta via annonssajter där företag och privatpersoner kan annonsera om det som finns till hands. När man köper begagnat så kanske man vill ha ett certifikat på att träet mår bra men det här är inte alltid så lätt att få. I vissa fall är det kanske bättre att själv testa saken så gott som det går.

Då kvalitet är ett måste

Om kvalitet är ett absolut måste så kan begagnade varor vara en risk och då är det bättre att köpa nytt. Man får helt enkelt vända sig till en försäljare av emballage som har lastpallar med rätt mått och som är i enlighet med de lagar som gäller i Sverige och internationellt. Det är dock så att man sällan kan få något certifikat om kvalitet eftersom detta inte är ett måste även i länder där man följer gemensamma regler omkring lastpallarna. Det gäller återigen att själv ställa de frågor som krävs för att komma fram till om man får ett emballage som det går att lita på.

lastpallar trädgård fästecopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.