Logga 5tips

Låna pengar till ditt bröllop

2014-02-12 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Trenden att gifta sig har gått upp och ned men det trendar igen att gifta sig med buller och bång i svenska familjer. Den svenska traditionen att gifta sig har legat på hyllan i många år men nu är det många som gifter sig igen för att föreviga och bevisa sin kärlek till sin käraste. man gifter sig både borgerligt och praktiskt för att reglerna kring familj, barn och gifta inte är helt desamma som att vara i ett samboförhållande gentemot de som ärver om olyckan är framme eller andra komplikationer uppstår i förhållandet.

Gifta sig med lånade pengar

Det är inte billigt att gifta sig men det kan göras på flertalet olika sätt och med olika kostnadsexempel. Det billigaste sättet att gifta sig är borgerligt i stadshuset i staden där du bor. Vigselförättaren är då självaste borgmästaren som genomför vigseln på traditionellt sätt för det borgerliga giftermålet. Om du behöver låna pengar till att gifta dig ska du definitivt göra det borgerligt eftersom det inte kostar någonting förutom om du vill gifta dig på annan plats och det finns en resekostnad eller övernattning.

Gifta sig i kyrkan med präst

Vill du däremot gifta dig i kyrkan kan det bli bra mycket mer kostsamt än ett borgerlig vigsel. Kostnaden beror såklart på hur du vill investera men i regel väljer man troligtvis en billig vigsel i kyrkan men drar på stort när det gäller kalaset och festen för familj och vänner. Det är givetvis där man lägger kryddan och deet kan även tillkomma saker som ett musikband, catering och mat samt dricka och lokalkostnader.

Låna pengar till bröllopet

BröllopHar du dåligt med cash kan du givetvis låna pengar till bröllopet och sedan avbetala i efterhand med ett låneföretag. Det bästa är förstås att göra upp om en delbetalning och kanske låna en del av kostnaden och ta delar av hela kostnaden som avbetalning som ett lån. Du kan idag låna pengar upp till 50.000 kronor utan säkerhet men det kräver ju både att du inte har några betalningsanmärkningar och är ren i övrigt mot att du ofta har en säkerhet som försäkring.

Lånar du pengar finns det flera alternativ i låneföretag som kan hjälpa dig och ge dig hela summan inom någon dag efter att du gör din ansökan. Det finns de som ger lån utan säkerhet men det kan i sådana fall kosta lite mer med ränta och ansökan eller avbetalningen beroende på hur det skrivs i avtalet. Det mest kostsamma är om du inte följer ert skrivna avtal med låneföretaget och slarvar med betalningar vilket gör att man lägger på extra kostnader och det blir dyra räntor. Försök även att få koll på autogiro för att slippa kostnaden för avier som ändå är en 50-lapp extra varje gång du får en betalningsavi. Onödig kostnad som man kan komma undan med. Det är dessutom bättre att alltid veta att pengarna finns på kontot för autogiro och inte missa någon betalning helt enkelt.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.