Logga 5tips

Låna pengar snabbt och enkelt med smslån

2014-03-29 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Är du i behov av snabba pengar så kan ett smslån vara det rätta för dig. Att låna pengar genom så kallade smslån är oftast mycket enkelt och de företag som lånar ut pengar ställer inte speciellt höga krav på dig som lånetagare. Med ett smslån brukar du kunna låna 500 kr upp till 10 000 kr. Hur mycket pengar du kan låna skiljer sig beroende på vilket företag du väljer att låna pengar av.

För att kunna ansöka om smslån måste du:
– vara svensk medborgare
– vara minst 18 år
– ha inga betalningsanmärkningar (det finns även företag som erbjuder smslån med betalningsanmärkningar)

Om du matchar in på följande punkter så kan du snabbt och enkelt ansöka om ett smslån på respektive långivares hemsida. För att kunna avgöra vilket smslån som passar dig bäst kan du använda dig av en oberoende jämförelsetjänst för smslån som hjälper dig att leta fram det bästa lånet för dig.

Att tänka på
Det är viktigt att tänka på att smslån satt många människor i klistret. Ett smslån ska vanligtvis betalas tillbaka inom 30 dagar, men vissa företag lånar även ut pengar upp till 90 dagar. Om du inte betalar tillbaka pengarna i tid så kommer lånföretagen skicka vidare sitt ärende direkt till inkasso.

Om du inte betalar hos inkasso så går det så småningom vidare till kronofogden. I alla dessa led så kommer en liten avgift läggas på tillsammans med eventuell ränta. Så det kan bli riktigt dyrt att ta ett smslån om du inte betalar tillbaka i tid.

Vi tycker absolut inte att du ska skrämmas från att ta ett smslån, för det kan vara en smidig lösning om du är i akut behov av pengar. Men däremot så avråder vi dig från att ta ett smslån om du inte har någon plan för hur du ska kunna betala tillbaka pengarna. Om du får en betalningsanmärkning kan du svårt att få kredit hos något annat företag i framtiden.

Nyckelord: , ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.