Logga 5tips

Köpguide restaurangmöbler

2014-09-28 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Restaurangmöbler ska fylla ett flertal funktioner bland annat funktionalitet och utseende.
Funktionalitet innebär att gäster och personal ska känna att möblerna är användbara och att de verkligen fyller sin huvuduppgift. Till exempel en stol skall inte bara se vacker ut designmässigt den måste såväl vara bekväm att sitta i för restaurangkunderna.  Att locka gästerna in till din restaurang genom en mysig och trevlig atmosfär är oerhört viktigt. Dessutom ska miljön och möblerna göra det lätt för personalen röra sig och utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt.

Tänk på helhetsintrycket

Då gästerna sitter vid bordet är den fina miljön med i helhetsintrycket. Om man har en välorganiserad restaurangmiljö kommer kunderna känna sig uppskattade, detta kan medföra att gästerna stannar kvar även efter maten för att t.ex. avnjuta efterrätt. För en lugn miljö skapad av inredning är det viktigt med neutrala färger som inte sticker ut för mycket. De neutrala färgerna gör att gästerna blir lugna och kan njuta. Om en restaurang som serverar bra mat, har en bra miljö och trevlig personal, varför skulle man då inte vilja komma tillbaka?

Vid investeringen av inomhusmöbler ska man tänka på vad restaurangen ska vara för något. Vill man att kunderna ska äta maten och sedan försvinna så fort som möjligt, vill man att gästerna ska avnjuta maten och sedan kunna sitta kvar och njuta av miljön?
Vid det första valet så ska man ha ganska hårda möbler för att gästerna inte ska känna att de verkligen kan slappna av. Denna sortens möbler till restauranger är vanliga i olika snabbmatsställen som hamburgerbarer.  Det andra alternativet så är det viktigt med mjuka och sköna möbler så att gästerna helt enkelt stannar kvar. Denna varianten gäller för de flesta kvällsrestauranger där man gärna vill att kunden skall sitta länge i sittmöblerna och äta fler måltider, förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Restaurangen är mer än bara ett matställe

Restauranger är inte bara ett ställe man vill kunna dämpa hungern på. Som restaurangbesökare vill man gärna känna av stämningen och omgivningen för att kunna skapa sig en bild av hur maten smakar. Det gäller även att stimulera kundernas alla sinnen så som hörseln, synen, känseln och smaken. Man märker därför att möblerna spelar en oerhört stor roll.

När du väljer dina möbler måste restaurangen redan vara färdig, färgskala på väggar måste nämligen passa in med de tänkta möblerna. Golvet måste också anpassas, men även hålla för hårt slitage. Det man bör göra i samband med att man skall investera i nya restaurangmöbler är att ta kontakt med någon som är kunnig inom området. Antingen en inredningsarkitekt eller en person från återförsäljare av möblerna. Det finns idag många aktörer inom branschen och det är lätt att man endast tittar på prislappen. Viktigt att man tänker långsiktigt, möblerna skall vara en långsiktig investering och klara mycket slitage. Med rätt möbler i restaurangen kommer detta i slutändan generera fler och nöjdare gäster. För hjälp på vägen är det alltid bra att läsa in sig på en köpguide som ger er den fakta och information som behövs för att lyckas köpa möbler online.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.