Logga 5tips

Köpa giveaways & presentreklam med tryck online

2013-12-11 · Denna artikel finns i gruppen Reklam

När man ska handla presentreklam, giveaways eller företagspresenter och man vill ha företagets logotyp på produkten så finns det flera företag som erbjuder den här tjänsten. De flesta av dessa företag har en eller flera orginalare som hjälper till med själva korrekturet och kan till och med ta fram en unik design eller ny version av logotypen, specifikt anpassad till den produkten.

Dock tar de ganska bra betalt för den här extratjänsten och det finns en del pengar att spara på att skicka in korrekta/tryckfärdiga filer. Nedan följer några tips på vad man ska tänka på om man ska köpa giveaways med tryck.

– se till att ha en vektoriserad fil. (vanliga format är .eps & .ai). Dessa kan tillhandahållas av den som gjort trycket från början, till exempel er reklambyrå.

– om ni har färger i logotypen/trycket, ange dessa enligt PMS-systemet, vet ni ej vad ni har för pms-färger kan detta tas fram med program som illustrator eller corel draw. (alternativt står detta i er grafiska manual eller så kan er byrå/marknadsavdelning detta). Det är oftast Solid Coated pms vi eftersöker.

– be alltid om ett grafiskt korrektur. På så sätt ser ni enkelt att ni pratar om samma sak.

Det var lite kortfattat om vad som kan vara bra att tänka på. Personligen tycker jag att lite finare företagsgåvor som till exempel produkter från Eva Solo passar bättre med gravyr.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.