Logga 5tips

Konferens nära Göteborg stad

2013-07-24 · Denna artikel finns i gruppen Konferens

I trakten kring Göteborg stad finns många förstklassiga konferensanläggningar som hjälper firman att ordna kreativa tillställningar av alla sorter.

 

Många har en något märklig bild av vad en konferens är och bör vad. Även gamla rävar med oräkneliga konferenser, mässor och till och med historiskt avgörande stormöten under bältet tycks ha missat vad själva syftet med en jobbkonferens är. Utan generalisera alltför mycket vågar vi påstå att uppfattningen att konferensen prompt ska äga rum så långt bort hemifrån som möjligt är ganska vanlig i vissa kretsar. Något som är synd då det ofta finns många högst professionella, effektiva, prisvärda och inte minst trevliga alternativ alldeles runt knuten. Göteborg med omnejd är inget undantag.

 

Anpassa konferensen efter dess syfte

För vad är egentligen syftet och målet med tillställningen? Är det en sober och allvarlig tillställning där förra årets förlust ska analyseras, eller är målsättningen snarare att fira färska framgångar. Ett gott tips för den osäkre med eventansvar är att planera noga, i god tid och framför allt att verkligen anpassa konferensen till dess syfte. I Göteborgstrakten finns många alternativ att välja på. Många väljer att ha aktiviteter med sin konferens i Göteborg, vilket går alldeles utmärkt att göra. Det finns ingen anledning att bränna stora hål i den redan ansträngda budgeten på svulstig partyresor av Ibizamodell. Att slösa tid, stora summor och dyrbar energi på bortaplan när ett flertal höggradigt professionella och sobra anläggningar, där man tar helheten och er situation på största allvar finns att tillgå på mammas gata så att säga.

 

Kör inte för hårt

Hur allvarlig situationen än är på företaget bör man aldrig driva personal, konsulter och andra deltagare alltför hårt. Sådant leder sällan till bättre resultat och personalen kommer hem till kontoret med huvudet mellan benen och tömda energireserver. Det är viktigt med regelbundna avbrott av trevlig karaktär, lite roligt mitt uppe i allvaret även då mycket står på spel. I Göteborgstrakten finns ett flertal förstklassiga konferensanläggningar där man på effektivast möjliga sätt tar vara på personalens resurser. Där man erbjuder spa- och sportanläggningar i toppklass som ger vila och rekreation så att de inblandade kontinuerligt kan ladda batterierna och hugga i med full kraft där det verkligen behövs.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.