Logga 5tips

Komplettera med kosttillskott

2013-09-13 · Denna artikel finns i gruppen Mat

Efter en tids inaktivitet vill många komma i form så snabbt som möjligt och det är vanligt att man tar genvägar för att åstadkomma detta. En av de vanligaste genvägarna till en mer aktiv träning och sundare livsstil är så kallade kosttillskott. Dessa finns i olika former, beroende på vad man är ute efter, och kan ibland vara ett mycket bra komplement till regelbundna och näringsrika måltider. Många missförstår dock konceptet, och börjar ersätta samtliga måltider med kosttillskott, något som är onödigt eftersom vi kan få i oss en hel del av ämnena i dessa tillskott på naturlig väg.

 

Hur ska man använda kosttillskott?

Det finns en uppsjö av olika varianter och de flesta är anpassade för ett särskilt ändamål, som till exempel gainer när det gäller muskelbyggande. Eftersom man behöver proteiner för att bygga upp sina muskler, är det viktigt att man får i sig stora mängder av detta ämne för att ge musklerna den energi de behöver. Att ta ett tillskott av proteiner kan vara ett bra sätt att säkerställa att musklerna får tillräckligt med bränsle, särskilt efter att man avslutat träningspasset. Man bör dock komma ihåg att också äta riktiga måltider innan och efter träningen och endast se kosttillskottet som just ett tillskott för att ge kroppen en extra boost.

 

För den som vill gå upp i vikt

Så kallade gainers är en typ av tillskott som innehåller mycket kolhydrater, och är till för den som är mycket aktiv eller behöver gå upp i vikt. Kolhydrater och proteiner är kroppens viktigaste byggstenar och en bra gainer kan ge välbehövlig hjälp på traven. Komplettera med riktiga måltider med grönsaker och fett, samt se till att alltid få i dig tillräckligt med vatten och aminosyror. Här fungerar det inte att slarva, det kommer märkas på din träning och hur mycket du orkar.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.