Logga 5tips

Kompakta verktyg som ger El, Ström & Vatten

2013-08-19 · Denna artikel finns i gruppen Mässor, Verktyg

På MaskinExpo i våras visade vi på AMAS upp Dynasets produkter. Det är inte första gången, men denna gång satsade vi extra mycket med dels demonstration men även ett bredare produktutbud. MaskinExpo ligger på Stoxa och vi är medvetna om att det inte var lika många besökare detta år som förra, därför får ni nu chansen igen när vi ställer ut på EntrepredExpo 12-14 September.

AMAS ställde ut med Dynasets produkter på MaskinExpo 2013

Vad gör Dynasets utrustning?

Lite kortfattat kan man säga att Dynaset förvandlar hydraulkraft till pumpande vätsketryck, lufttryck och ström.

Vi pratar om Generatorer, Kompressorer och Elverk/Generatorer. Traditionella generatorer till exempel, drivs med hjälp av en dieselmotor. Denna dieselmotor är för det första ganska stor och behöver dessutom bränsle (diesel) för att kunna köras och generera El. Detta slipper du med en hydraulisk generator, den är kompakt och smidig. Du behöver bara koppla in hydraulslangar för att köra den och monterar den lätt i något utrymme på lastbilen.

Det är vattenpumpar, generatorer och kompressorer som utgör grunden i all utrustning som Dynaset tillverkar. Olika modeller av dessa kan du använda till en mängd uppgifter. Dynaset har svetsar, högtryckstvättar, avloppsrengöringsenheter, brandbekämpningsenheter och mycket mer för alla ändamål.

Vilka är produkterna till för?

Produkterna kan installeras på alla maskiner som har hydraulik, detta innebär allt från grävmaskiner, lastbilar, kranbilar, skyliftar och traktorer. Så kort sagt är produkterna till för alla som på ett enkelt och smidigt sätt alltid vill ha tillgång till ström, luft eller vattentryck med sig. Underhållsfordon inom kommunal verksamhet är bilar som utnyttjar Dynasets produkter ofta, eller skotare som kör i skogen där i- och ur- pumpning av luft i däcken ständigt görs.

Ekonomi & Underhåll?

Hur ser ekonomin ut? En generator från Dynaset är helt klart lite dyrare än ett motsvarande elverk. så är det helt enkelt. Men i längden vinner det hydrauliska elverket med råge. Du behöver som sagt inget extra bränsle för att köra generatorn, den är liten smidigt och kompakt och installeras direkt på maskin. Det blir enkelt att ha den med överallt utan en extra vagn/släpkärra som tar plats och kan vara bökig att ha med i trafiken eller i skogen. Dynasets produkter är väldigt driftsäkra och håller länge. Det enda du behöver tänka på är att ge den rätt oljetryck och flöde.

Kom till EntreprenadExpo

Besök gärna AMAS monter 214 på EntreprenadExpo så berättar vi mer om Dynasets utrustning och tillbehör.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.