Logga 5tips

Kolla priset i telefonen!

2013-08-21 · Denna artikel finns i gruppen Näringsliv

Ibland står man där med en känsla av att något inte står alldeles rätt till. Försäljaren fortsätter att mala på om hur fantastisk varan är, men något i maggropen ger en känsla av att något inte är som det ska. Du vet att du sett en liknande på en annan affär men anledningen att denna är dyrare är att den är mer avancerad eller innehåller bättre material enligt försäljaren. Låt dig inte luras, det är lätt att kontrollera om det försäljaren säger stämmer eller inte. Med hjälp av smartphones, Iphones eller vilken mobiltelefon som helst med möjlighet att gå in på internet går det snabbt och enkelt att kolla upp vad varan bör kosta.

Jämför priser på nätet
Det är inte mening att du ska kontrollera och jämföra priset på varje tomat du bär hem men vid större och mer kostsamma inköp kan det vara en god idé att jämföra varans pris på internet. Det finns särskilda sidor på nätet som jämför olika återförsäljares prissättningar på marknaden vilket ger dig riktlinjer om vad varan egentligen bör kosta.

Om du jämför varor på internet mot i butik, kom ihåg att det alltid skiljer lite i priset. Butiker inne i stadens centrum har alltid högre hyra än vad en lagerlokal i förorten har, dessutom tillkommer andra kostnader som personal och liknande.

Nyttiga mobiltelefoner
Eftersom de flesta av oss alltid bär med sig sin mobil är det lätt att kontrollera att priset verkligen är korrekt. Telefonerna är enkla att använda och ger svaret väldigt snabbt så länge du befinner dig i ett samhälle, så att det finns bra uppkoppling. Tack vare mobilerna är det nu möjligt att slippa betala ockerpriser.

Mer vettiga tips finns att upptäckas på bloggen om att spara.

 Jämför priser med mobilen

Jämför priser med mobilen snabbt och enkelt och berätta för den dryge säljaren vad varan kostar i andra affärer.

 

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.