Logga 5tips

Kökshandtag – en liten men betydande detalj

2014-05-30 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Inredning – ordet på modet tycks det. Alla TV-kanaler har ett eget inredningsprogram, och det dyker ständigt upp nya inredningsmagasin i butikernas tidningshyllor. Men vad handlar detta stora intresse egentligen om? Ja, inredning är verkligen inte bara en fråga om att möblera och ställa i ordning nya rum, efter ny- eller ombyggnad. För det stora flertalet handlar istället inredning om att skapa ett trivsamt och ombonat hem. För den som har fastnat för inredningsintresset är heminredningen en ständigt pågående process, som aldrig blir riktigt klar. Det kan handla om att man möblerar om lite då och då, eller skapar förändring med hjälp av textilier och andra inredningsdetaljer. Det stora intresset har också fått till följd att vi gärna ändrar lite på både det ena och det andra, för att inte hemmet ska kännas för trist och invant.

Handtag

Men, det finns förstås inte bara klassiska handtag, utan du har alla möjligheter att sätta din personliga prägel på köket med tuffa eller roliga handtag, stilrena eller romantiska, eller kanske supermoderna kökshandtag.

Köket är den plats de flesta säger sig vilja få till en förändring i. Många drömmer förstås om ett helt nytt kök, med mer yta och funktionell inredning. Men, för alla de som varken har möjlighet eller pengar nog att göra en total köksrenovering finns det andra, betydligt enklare knep att ta till för att skapa både förändring och förnyelse i köket. Byt ut de gamla tråkiga handtagen mot nya och fräscha. Med hjälp av nya handtag kan man skapa en ny stämning i köket, och det finns oändliga möjligheter. Utbudet är mycket stort, och det finns handtag för alla smaker och inriktningar.

Vill du ha klassiska beslag som passar i alla kök, oavsett stil eller ålder, finns det ett stort antal sådana modeller. Du kan välja exempelvis skålhandtag, som dels finns i de ursprungliga modellerna, men också i varianter med en lite mer modern touch. Det finns dessutom olika utföranden, där du kan välja handtag i rostfritt stål, aluminium, med eller utan patinabehandling.

Likadant ser det ut med de andra handtag, där modellerna finns kvar som ett arv från tidigare generationer. Dessa handtag är mycket lämpliga för alla som har lyckan att äga ett hus med gamla anor, men naturligtvis också för den som vill få en lite gammeldags känsla i köket. Men, eftersom dessa handtag ändå kan ses som tidlösa passar de förstås också in i modernare miljöer, och måste heller inte alls enbart användas i köket.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.