Logga 5tips

Klädgalgar för alla plagg

2013-10-11 · Denna artikel finns i gruppen Kläder

Klädgalgar i massor av former, material och funktioner

Klädgalgar är essentiella hjälpredor för alla. Det finns väl ingen som inte använder sig av klädgalgar för att hänga upp sina kläder snyggt och prydligt i garderoben eller på ett klädställ? I butiker behövs ofta massor av klädgalgar och vilka galgar man använder beror ofta på olika faktorer, varav den främsta förstås är vilket plagg man vill hänga upp.

Galgar för kemtvätt och butiker

Innan man sätter sig in lite i det här med klädgalgar så kanske man inte inser hur olika galgar faktiskt är och att det finns en särskilt typ av klädgalgar för varje typ av klädesplagg. Man hänger givetvis inte in en sidenblus på samma typ av klädgalge som man hänger in en kavajjacka.

När man driver butik så är det viktigare än man tror att välja klädgalgar av hög kvalitet och med lång hållbarhet. Fel typ av galgar kan förstöra kläderna eller hänger dem på osmickrande vis vilket leder till sämre försäljningssiffror. Butiksgalgar ska vara snygga, men inte så snygga att folk får för sig att stjäla dem, de ska vara tåliga så att de överlever hårdhänt hantering, de ska vara robusta så att alla klädesplagg framställs på ett så smickrande vis som möjligt och de ska vara lätta att använda.

Olika typer av klädgalgar

Trägalgar är snygga och robusta, men ganska otympliga. De kan vara bra till grövre kläder som t ex kostymjackor. Trägalgar har lång hållbarhet och funkar strålande i privata garderober. Hotellgalgar, entrégalgar eller officiella garderobsgalgar är ofta av trä.

Plastgalgar är givetvis den främsta konkurrenten till trägalgar – och vinner med hästlängder. Plastgalgar är inte lika tåliga som trägalgar, men mycket billigare, lättare och flexiblare. Plastgalgar finns i nästa alla butiker.

Trådgalgar är det tredje materialkategorin av galgar. Trådgalgar är väldigt lätta och flexibla, men inte särskilt lyxiga, även om detta håller på att ändras så sakteliga tack vare nya, innovativa trådgalgdesigner. Kemtvättsgalgar är i regel den enklaste sortens trådgalgar. De är så enkla och billiga att framställa att det inte gör något att man blir av med dem. Är de av riktigt dålig kvalité kan de dock lätt förstöra ens kläder med vassa kanter och rost.

När man är ute på resande fot är uppblåsbara galgar suveräna att ha med till de lite elegantare kläderna i resväskan. Uppblåsbara galgar håller fin form på allt från tunna sidenklänningar till tunga kostymer.

Kostymgalgar är oftast i plast med breda «armar» och en pinne mellan armarna för byxornas upphängning. De kan också vara av trä och ger gärna ett stabilt och lite mer exklusivt intryck. Kavajgalgar och jackgalgar ser ut som kostymgalgar, fast utan pinnen mellan «armarna».

Blusgalgar är också oftast i plast och har två små krokar på «armarnas» ovansidor för att säkra tunna axelband och dylikt. Dessa är mycket användbara till en lång rad olika plagg.

Barngalgar kan vara utformade hur som helst, men känns igen på sin litenhet.

För riktigt fina kläder i känsliga material är sammetshängare eller sidenhängare ens bästa val av klädgalgar. De skrapar inte tyget och ger en mjuk, stoppad kant för plagget att vila mot.

Nypgalgar är toppen för saker som kjolar eller axelbandslösa klänningar, shorts och byxor. De är i regel helt raka med två klämmor längst ut på varje arm.

Galgar för olika butiker

Säljer man accesoarer i sin butik finns det särskilda galgar även för detta och driver man en miljöinriktad verksamhet så kanske man vill använda sig av miljögalgar. Miljögalgar är ofta i ljus plast, de är tåliga och lätta, men inte de mest attraktiva på marknaden.

I såväl hemmet som i butiken ger snygga klädgalgar en känsla av lyx – att man har kostat på sig något utöver det vanliga. Allt fler väljer att investera i snygga och funktionella klädgalgar till sina butiker.

Mer info om klädgalgar hittar du på galgar.info.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.