Logga 5tips

Julklappsrim som är smarta och roliga

2013-04-20 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid, Julklappsrim

Det är alltid roligare att ge bort en present med ett litet rim. Det är förstås därför som julklappsrim är så populära. När man ändå har samlats för att ge varandra lite uppmärksamhet och umgås så kan roliga julklappsrim bli det som får igång stämningen. Man glömmer helt enkelt bort tjat och gnat när ett julklappsrim på bok får alla att skratta tills de gråter. Var ska man nu få fatt i dessa rim? Det är ju inte alla som är så roliga och duktiga på rim. Det finns hjälp att få från flera olika källor och behöver man julklappsrim på engelska så kan man också finna dessa direkt på nätet.

När det ska vara roligt

Att vara rolig på beställning är inte lätt och ofta så kommer verklig humor på ett oväntat sätt. Komediserier som ska porträttera humoristiska situationer kan köra med roliga julklappsrim som blir roliga för att fel person får presenten. Man ger helt enkelt något mycket olämpligt till en gammal dam som tillsammans med presenten får ett minst sagt märkligt rim som gränsar till att vara snuskigt. Då blir det pinsamt roligt men det här är det ju ingen som vill vara med om på riktigt.

Om du vill vara riktigt rolig så kanske du bör strunta i det som ligger i paketet och fokusera mer på personen som ska få det. När man känner en person så vet man mer om vad de tycker är roligt, och då kan man skriva till ett skämt som rimmar och som ger en aning om vad som kan finnas i paketet.

Julklappsrim på engelska

Rimmen på engelska skiljer sig inte så mycket från de svenska. Man kan helt enkelt leta online efter bra julklappsrim på CD eller vad det nu är som man ger bort. Om man inte är så bra på engelska och ska ge bort en present till någon som inte är så bra på svenska så är det bäst att ta hjälp av färdiga rim som finns online. Annars så kan svengelska bli ganska kul när det handlar om en person som kan båda språken. Det viktigaste med rimmen för julklappar är att de är personliga och då måste man inte hålla sig till regler och konventioner. Det bästa kan till och med bli en liten vers som inte alls rimmar men som är precis det som man vill uttrycka, ordspråk kan också fungera riktigt väl.

Vanliga ord som det ska rimmas på

De vanligaste rimmen är julklappsrim på choklad och julklappsrim på bok, det hela beror lite på år och vad som är årets julklapp. Om du ger bort något som är mycket vanligt så kan du räkna med att finna bra rim för presenten. Bok rimmar på ord som ok och kok som kan användas på mycket humoristiska sätt som till exempel “Du kan upphöra att vara ett sådant ok med denna…” Om du inte vet vad ok betyder så kanske rimmet “Något för varje kok med denna…” blir bättre, och det särskilt när du ger bort en kokbok!

Ett gott tips är synonymordböckerna som finns online. Du behöver bara skriva in det ord som du vill ha synonymer för och så kommer du på smarta ord som du kan rimma på utan att säga själva ordet som perfekt beskriver presenten. På så vis så blir den lite hemligare och svårare att klura ut och ditt rim får en helt ny nivå.

Julklappsrim

Man kan använda julklappsrim då det ska firas, året om

Ta hjälp av proffsen

Ibland behöver man hjälp av proffsen för att lyckas med det perfekta rimmet. Håll utkik efter rimstugor på radio och TV. Ofta så kommer det folk som mest är kända och inte särskilt duktiga på att rimma och då får man god underhållning men kanske inte så många värdefulla tips. Välj hellre programmen där verkliga proffs kommer att ge tipsen. Det är också bra om man kan mejla eller ringa med sina egna frågor och få ett rim som är perfekt anpassat till den present som man ska ge bort.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.