Logga 5tips

Inga problem vid byte av bilglas

2013-08-16 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Har du fått ett hack eller en spricka i vindrutan på din bil? Ingen panik, det är möjligt göra ett byte av bilglas till låg kostnad. Om du fått en skada kan det vara viktigt att göra något åt saken så snabbt som möjligt, innan skadan sprider sig och växer.

 

Ofta bättre att byta glaset

Det går att reparera skador på bilglas på egen hand. Men det kan hända att skadan är så pass allvarlig att rutan måste bytas ut helt. Ifall en skada har uppstått, bör du fundera på hur du ska genomföra ett byte av bilglas. Hur allvarlig är skadan? En grundregel är att om skadan på bilglaset är större än en tum i längd eller diameter så bör man omgående kontakta en bra bilglasreparatör. I det flesta fall kan en sådan specialist genomföra ett byte av bilglas.

 

Vänd dig till verkstad vid större skador

Vissa firmor framhåller att de kan rädda bilglas med sprickor och skador upp till tolv centimeter i längd. Är skadan större är det dags för ett byte av bilglas. Specialister på bilglas säger att om det är möjligt, så satsa på att reparera vindrutan. Det sparar tid och pengar, samtidigt som du försäkrar dig om att framrutan kommer att fortsätta att fungera som den är avsedd.

 

Inte lika starkt som originalglaset

Inget bilglas är så starkt som originalglaset. Måste ett byte av bilglas genomföras det så är det heller inte hela världen. Numera är inte heller ett byte av bilglas av nödvändighet ruinerande dyrt. Ofta går det, precis som skador från stenskott, på försäkringen. Ifall det går det att laga bilglaset så brukar i regel försäkringsbolaget insistera på det och man får ofta betala en större del själv om man absolut vill byta glaset.

Vill du ha fortsätt hjälp om hur det går till att göra ett byte av bilglas kan du klicka dig in på byta-bilglas.com som hjälper till med att byta bilglas.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.