Logga 5tips

Hur viktigt är valet av skruv i ett bygge?

2015-04-21 · Denna artikel finns i gruppen Företag

Verktyg kontra skruv?

Att ha verktyg av högsta kvalitet har blivit en statussymbol i Sverige. Det kan vara stor skillnad på hållbarhet och användarvänlighet, men främst beror det kanske på vad du ska utföra för typ av arbeten. Genom att köpa skruv online kan det bli extra enkelt att jämföra olika leverantörer och dess infästningsmaterial. Att köpa billig skruv behöver inte alltid innebära att du köper skruv av sämre kvalitet. Olika infästningsmaterial består av helt olika sammansättningar och kan därför ha olika hållbarhet.

Kan man köpa billig skruv?

Exempelvis vid takläggning kommer skruven att ha en mycket viktig funktion, och genom att ta genvägar med just infästningsmaterialet kan kostnaden för ditt nya tak komma att skjuta i höjden – om några år. En dålig skruv kan gänga fast på ett otillräckligt sätt, eller till och med gå av när den utsätts för hög belastning – till exempel under kraftig blåst som greppar tag i takplåten. Läs på innan du gör ditt inköp – billig skruv kan vara lockande men det viktiga är att den ”gör sitt jobb”.

skruv

Ibland är det snyggt när det rostar, men inte när det gäller skruv.

Skruvens kostnad kontra uppgift

Kostnaden för skruv i ett bygge brukar beräknas till omkring 1% av den totala kostnaden. Detta trots att skruvens uppgift är så central i byggets livslängd. Beräkna därför livslängden på bygget, utifrån dina övriga material och vilka påfrestningar bygget kommer att utsättas för. Att lägga ett exklusivt plåttak men att fasta det med en dålig skruv kan helt enkelt innebära att hela jobbet får göras om redan inom några år.

Vilka leverantörer kan man då lita på?

I dag säljs det skruv på många olika ställen, och både pris och kvalitet varierar kraftigt mellan olika webbsidor som säljer skruv online, men även på de olika lågpriskedjorna. Välj en leverantör som erbjuder ett brett utbud av både kvalitetsskruv och billig skruv – beroende på hur stora krav som kommer att ställas på din skruv. Vid kostsamma projekt där dyra byggnadsmaterial köps in bör en så viktig del som infästningsmaterialet sättas i det främsta rummet

Skruvexperten.se

På skruvexperten.se finns skruv online cirka 1500 variationer av skruv och infästningsmaterial i lager. Valmöjligheterna är vitt spridda mellan passande färgkombinationer och extra tåliga material för krävande omständigheter. Tanken är helt enkelt att sortimentet ska passa alla smaker och projekt – både för proffs och hemmafixare. All skruv på Skruvexperten kommer från Svenska leverantörer som under lång tid har försett Sverige med infästningsmaterial

Trygga leveranser

Alla leveranser från skruvexperten sker via DHL och Schenker. Vi vet att det är viktigt med snabba och trygga leveranser när viktiga byggprojekt behöver nytt material, och det tummar vi inte på. Köp all skruv online via Skruvexperten.se och få enorma valmöjligheter – inte bara när det gäller dina verktyg! Skruv av olika typer är det som håller ihop alla byggen, så varför inte ta skruven på största allvar?

Med vänliga hälsningar

www.skruvexperten.se

Nyckelord: , ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.