Logga 5tips

Hur mycket pengar kan man tjäna på google-annonser?

2014-06-12 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Tjäna pengar på din hemsidaHar du hört vänner och bekanta prata om att de tjänar guld (eller pengar i alla fall..) på sin blogg eller sin hemsida? Grunnar du på hur det fungerar? Jo, har du en blogg eller hemsida kan du låta Google visa sina annonser på den. På så sätt kan både du och Google tjäna en slant. Det som behövs är att du först och främst skapar ett konto hos Google. Sedan går du in på avdelningen som heter Adsense, knappar in dina uppgifter och så får du ut en kod som du ska lägga in på din hemsida. När du har lagt in din kod så kommer Google efter några minuter att börja spotta ut annonser på din hemsida. När en besökare klickar på annonserna på din hemsida så får du en slant, Google får en slant och annonsören får betala till er båda. Google betalar sedan ut pengar till ditt bankkonto när du uppnått en viss summa.

Hur mycket kan man tjäna på Google Adsense?

Det som avgör hur mycket du tjänar beror på:

  1. Hur många som klickar på annonsen (såklart..)
  2. Klickfrekvens, Click though rate (CTR)
    Hur hög procent av besökarna som klickar på annonserna. En dålig hemsida med lite information kan göra att desto fler klickar på annonserna för att gå till en annan sida.
  3. Kostnad per klick, cost per click (CPC)
    Ju fler annonsörer det finns på nyckelordet, desto mer får annonsören betala, vilket betyder att du och Google får mer betalt per klick.

Vad är normal CPC och CTR?

Vad som är en normal CPC och CTR är svårt att säga. Det skiljer väldigt mycket mellan olika branscher och sajter. Här nedan ser du exempel på några sidor och deras CPC och CTR. Klicka dig gärna vidare och titta på de olika sajterna för att få idéer och inspiration för hur du kan göra för att tjäna pengar på din hemsida. (siffror från 2014)

Webbplats CTR CPC kr
www.movingabroad.se  0,70% 5,13
www.ramrut.se  1,07% 4,30
www.traddragning.se  3,00% 3,56
www.huslarm.se 1,96% 3,34
www.affisch.se  5,71% 3,09
www.ytbehandling.eu  0,17% 3,05
www.ordsprak.se  0,70% 2,91
www.halsopromotion.org  1,77% 2,72
www.flaggor.org  4,83% 2,64
www.gps-navigator.se  4,42% 2,57
www.trillium.se  1,31% 2,47
www.hyra-stuga.info  13,02% 2,44
www.huslarm.se  10,80% 2,44
www.chronometer.se  5,02% 2,10

tpstatistik

För att snabbt komma till denna sida kan du googla på tpstatistik.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.