Logga 5tips

Hur man väljer rätt schaktstege

2014-12-18 · Denna artikel finns i gruppen Industri

Du måste överväga olika faktorer när man väljer en schaktstege, som alla vi kommer att utforska nedan:

Betrakta tullens betyg

Schaktstegar är konstruerade och tillverkade för att säkert hålla upp till en viss mängd vikt oavsett dess slag. Det kan vara en katt schaktstege, axel schaktstege, fasta schaktstegar eller stile schaktstegar med fallskydd. Den tull rating definieras som den maximala säkra lastkapacitet på stegen. Detta inkluderar en persons helt klädd i vikt plus vikten på alla verktyg och material som transporteras på stegen. Den totala vikten av dessa i kombination måste vara mindre än tullklassificeringen.

Betrakta din steges material

Ska du använda en schaktstege nära el? Om så är fallet, måste du välja en glasfibermodell. Det är det enda material säkert för att arbeta i och kring el och har icke ledande sidoskenor för att hålla dig säker. Återigen, om du kommer att arbeta utomhus, vissa material gå bättre än andra – så överväga detta när du köper din schaktstege.

Vilka är dina schaktstegars höjdkrav?

En förlängning till schaktstegen är ett bra val när du behöver för att nå flera meter högt. När du letar efter en förlängd schaktstege du ofta har valet av en dubbel förlängning schaktstege och en trippel förlängning schaktstege. Den förra är enklare och lättare att använda, medan den senare är mer kompakt och bekvämt att lagra. När det kommer till deras faktiska användning men, det finns inte mycket skillnad, så det är upp till dig vilken schaktstege du föredrar att arbeta från.

Takfoten höjd (den del av ett tak som uppfyller eller överhäng väggarna i en byggnad) kan beräknas genom att multiplicera den genomsnittliga takhöjden i huset med antalet våningar. Så om du har en vanlig 2-våningshus, ska du multiplicera den genomsnittliga takhöjd (säg 2.35m) med 2. Återigen, du kommer också att behöva lägga på 1,1 till denna slutliga antalet att tillåta tillräckligt med arbetsutrymme; detta kommer att ge dig den totala steglängden krävs.

schaktstegar: Terminologin

Så du har skrivit ned spec på schaktstegen som du behöver, men nu är du inför begrepp som inbyggnadshöjd, utökad höjd och arbetshöjd, och har ingen aning om vad de betyder …

Lägsta höjd – längd schaktstege när compact

Utökad höjd – höjd schaktstege när helt utsträckt

Plattformshöjd – Höjd där plattformen sitter på en schaktstege

Arbetshöjd – Den säkra användbara arbetshöjden

Nå Höjd – Maximal höjd når du när du står på schaktstegen

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.