Logga 5tips

Hur kommer 4g förändra världen?

2014-08-17 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Vad menas med den nya tekniken som kallas för 4G? Vanliga mobiltelefonanvändare har nu långt om länge börjat bli bekväma med begreppet 3G, tredje generationens teknik som stödjer smartphones och då börjar 4G sakta men säkert att göra sig hörd. Denna fjärde generations trådlösa kommunikation innebär att det exempelvis blir möjligt för en snabb kommunikation i området för Voice over Internet Protocol (VoIP). Även om 4G-tekniken så småningom kommer att kunna genomföras i en mängd olika mobila prylar, som exempelvis bärbara datorer och spelenheter, kommer den att ha den mest märkbara effekten med just mobiltelefoner. Detta eftersom att den kan hantera röstdata på olika sätt. Mobiltelefoner kommer genom 4G att kunna använda samma grundläggande VoIP-system som idag finns till datorer. De kommer att kunna överföra den information den har på ett sätt som överensstämmer med olika Internetprotokoll (IP). Detta ger dem möjlighet att mer fullständigt maximera på paketväxlar, vilket är ett bra sätt att snabbt skicka information på och till en mycket lägre kostnad, från en destination till en annan.

4g-modem

4G-modem i hemmet blir vanliga och tar liten plats.

Vi kan alla hålla med om att dagens mobiltelefoner i allmänhet är bra på vad de ursprungligen var avsedda att göra – ringa samtal, skicka SMS, den sortens saker. Men med den ständigt växande mängd internetrelaterad verksamhet som äger rum på moderna mobiltelefoner, har de nuvarande näten svårt att hänga med. Inte sällan överbelastas de när alltför många människor exempelvis försöker att uppdatera sin Twitter-konto, ladda ner musik, titta på videor, kolla trafikmeddelanden eller göra andra online-aktiviteter. Detta accepterar inte vi människor idag. Vi har blivit bortskämda med att allt ska fungera smärtfritt och snabbt.

När 4G-nät blir standard, kommer användarna att märka skillnad. Detta på grund av att 4G-tekniken har den stora fördelen med just snabbare surf. En annan stor fördel är 4G-nätets täckning. Rusningstid kan det fortfarande verka vara lite trögt, i alla fall i vi bortskämda människors ögon, men totalt sett bör det vara ett steg upp från den tjänst de flesta mobiltelefon-användare är bekanta med idag.

One Response to “Hur kommer 4g förändra världen?”

  1. Hur kommer 4g förändra världen? ... says:

    […] Mobiltelefoner kommer genom 4G att kunna använda samma grundläggande VoIP-system som idag finns till datorer.  […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.