Logga 5tips

Hitta till badrummet med GPS

2013-04-16 · Denna artikel finns i gruppen GPS, Hobby och fritid

Det finns folk med ett lokalsinne som får dem att förväxla ytterdörren med badrumsdörren då de är på besök hos en vän eller hos familj. Det här är den typen av person som borde ha GPS för varje tillfälle. Det enklaste är att skaffa ett program för sin telefon så att man får GPS i bilen och vart man än befinner sig. Om man bara behöver funktionen för sin bil och inte vill ha GPS i telefonen för att man vill spara på batterierna för samtal så är specialgjorda bilvarianter mycket effektiva och bra att använda.

Hur fungerar GPS?

GPS-lösningar går ut på att den maskin eller det program som man har kommunicerar med en satellit som kommer att upptäcka var man befinner sig. När man knappar in uppgifterna för den adress som man vill ta sig till så kommer GPS-n i samarbete med satelliten att ta fram den bästa färdvägen. Saker som trafikstopp, enkelriktat och annat kommer att vara med i lösningen för färdvägen vilket gör att man kommer fram snabbt.

Smarta lösningar

GPS i telefonen är en mycket smart lösning för telefonen kan man alltid ta med sig. På så vis så får man även GPS utomlands direkt i fickan. Det här kan ju verkligen komma lägligt när man ska hitta adresser på en plats där man knappt förstår det lokala språket. Din GPS kostnad kommer att bero på den tjänst du använder sig av men för många så blir det billigast med lösningar för telefonen. Många GPS-program erbjuder även bra information om var nästa mack eller nästa restaurang finns. Det här är givetvis reklam men också information som man kan ha stor glädje av då man behöver bensin och en macka. Man bör dock inse att hur smarta dessa lösningar än må vara så kommer man inte att finna badrummet med hjälp av GPS-n. Så lokalt finns det ännu inget GPS-system som fungerar, men vem vet, det kanske kommer GPS for absoluta idioter i framtiden…

GPS

Finn rätt väg med GPS

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.