Logga 5tips

Hitta rätt typ av slang

2014-03-02 · Denna artikel finns i gruppen Plast och gummi

Letar du efter en ny slang till trädgården? Eller behöver du kanske köpa en ny kylarslang till bilen? Att hitta rätt sorts slang är inte alltid det lättaste, eftersom det finns en uppsjö av olika varianter på marknaden. Idag finns det dessutom slangar som klarar av ett mycket högt tryck och mycket höga temperaturer. För de flesta privatpersoner är det inte nödvändigt att ha en slang som klarar av de mest extrema påfrestningar, men om man däremot arbetar inom industrin så ställs det mycket höga krav på vilken produkt man använder och vilka egenskaper den har.

 

Att välja rätt kylarslang
Om du behöver en ny trädgårdsslang så är detta oftast mycket enkelt att hitta, eftersom det sällan ställs särskilt höga krav på denna produkt. En kylarslang kräver lite mer, men du hittar många standardvarianter hos specialister eller på bensinmackar som fungerar väl till de flesta bilar. Inom industrin ställs det givetvis helt andra krav, eftersom det där kan vara fråga om extremt låga temperaturer. Denna typ av kylarslangar hittar man oftast hos specialtillverkare.

 

Slangklämmor och slangkopplingar
För att kunna koppla ihop olika slangar eller rör med varandra så brukar man använda sig av så kallade slangkopplingar. Denna mycket praktiska uppfinning användes från början inom armén, men syns idag i många privata hushåll. Ett vanligt användningsområde är i trädgården, eftersom många behöver kunna förlänga trädgårdsslangen för att kunna vattna överallt. Inom kemiindustrin så används också slangkopplingar, om än av en helt annan kvalitet, för att kunna transportera olika typer av vätskor och gaser. En slangklämma är en annan praktisk produkt, och kan användas för att koppla ihop en slang med till exempel en gasoltub eller en bränsletank. Båda dessa produkter är lätta att få tag i, antingen på nätet eller hos specialister. Många större stormarknader säljer också denna typ av produkter.

Slangar och dyl. finner du via Hydroscand som är ledande i Skandinavien inom slangar och komponenter.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.