Logga 5tips

Grekland och de grekiska öarna

2017-02-20 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

Resor till Grekland har varit populära under många årtionden. Sedan mitten på 1900-talet har vi rest till Grekland och de grekiska öarna som mest populära resmål från Skandinavien. De grekiska öarna har en mångfald av upplevelser och bidrag med sköna varma dagar i solen och bad och stränder som ger oss soldyrkare sköna dagar på stranden.

Flera favoritöar är bland annat Paros, Mykonos, Santorini, Milos och Rhodos. Den sistnämnda som till och med är ett svenskt kollektiv sedan 60-70-tal där svenskar träffat sitt livs kärlek och bosatt sig där. Det finns trevliga och lokala svenska bagerier på Rhodos och du hör ofta Svenska språket på gatorna i semestertid. Rhodos är absolut även favoriten för all inklusive och detta nya påfund lockar folk till Grekland och Grekiska öar med erbjudanden man inte kan motstå.

Det grekiska fastlandet är en helt annan inriktning men här odlas det mycket oliver, vin, apelsin och annat gott du kanske kan köpa hemma i din egen matbutik. Grekiska fastlandet har enorma resurser att erkänna och inte att förglömma är kanske den traditionella getosten Feta. En salt och god ost man gärna har i sallader med paprika, lök, gurka, oliver toppat med god extra virgin olivolja.

Vill du se solen. Då är Grekland ett hett tips.

Från mat till njutning så vill jag även skriva om saker som det antika Grekland där vi fortfarande kan besöka antika Olympus, Parhenon i Athen, oraklet i Delfi samt flera andra vackra och historiska platser. Grekland var en ledande civilisation redan tre tusen år före Kristus och det ligger mycket i hur vi idag lever som grundar sig i hur Grekerna levde och utvecklades. Vi ser mycket i vårt moderna språk som går tillbaka till det antika grekiska språket. Siffror, alfabet och mycket mer som idag även använda inom läkarkonst och sjukvård.

Grekland för oss skandinaver är vackra öar och resor till paradiset. Vi kan ju vara på plats ganska omgående om man får säga att 3-4 timmar på plasts i Grekland är snabbt nog. De grekiska öarna är otroliga paradis och det är enkelt att resa omkring i Grekland. Bill du kan du utgå från Piraeus och öluffa i Grekland lätt. Det enda du behöver är hygienartiklar, liggunderlag och kanske vätska för att klara dig mellan souvlakigrillarna längs dina dagar.

Grekland är ett lätt resmål och de flesta pratar engelska eller tyska beroende på ålder men gemene grek gör iallafall ett försök att kommunicera i Grekland. Kan du några grekiska fraser eller ord är det ett väldigt plus för dem då grekerna älskar när man försöker lära sig deras språk.



copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.