Logga 5tips

Gratis foto till privata och professionella projekt

2013-04-24 · Denna artikel finns i gruppen Foto, Hobby och fritid

Sedan Internet blev ett faktum så har det gått snabbt. Idag vet de flesta hur man laddar upp ett digitalt foto online för att visa släkt och vänner på Facebook eller via vanliga email. Man kan även utnyttja tjänster där man får fatt i gratis foto för presentationer eller projekt där man behöver smycka med lite bild. Det här kan vara bra så länge man tänker på att använda en tjänst som är laglig.

Finn gratis foto online

Du kan finna bilder online som är gratis att använda. En del av dessa är enbart till för privat bruk medan andra går att använda precis som man vill. Det kan vara så att man får gratis bilder med en stämpel på. Det här gör att man ser att bilden kommer från tjänsten som man har använt. Om man vill ha bilden utan stämpel så får man betala för detta. Det man ska komma ihåg med gratis bilder online är att hur många som helst kan använda samma foton vilket gör att de inte är så originella såvida man inte har rätten att redigera en aning.

Egna bilder och bildmontage

Den som tycker om att fotografera bör se till att hålla ordning på sina bilder med hjälp av en tjänst online. Dels så kan man lätt glömma bort att trycka ut bilder och dels så är det lätt att radera bilderna då minnet blir fullt. För att fortfarande få fysiska bildmontage som man kan njuta av i soffan så får man se till att beställa framkallning av bilder. Det här kan man göra online. De företag som tar hand om framkallning av bilder kan även erbjuda en tjänst där de skapar bildmontageböcker med de bilder som man har valt. Det här är en underbar present till familj och till vänner.

Foto

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.