Logga 5tips

Gör upp en budget och gör ditt ekonomiska liv lite enklare

2013-12-14 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Ibland kan det uppstå problem när det gäller hushållsekonomin. Man måste därför hålla koll på sina inkomster och utgifter och därefter se till att hitta en balans mellan dessa på ett smidigt och bra sätt. Först och främst ska allt ”nödvändigt” betalas såsom t.ex huslånet/hyra, mat, elräkningen etc. Detta ska prioriteras först och ingenting annat får gå före under några omständigheter.

Därefter ska de lite mer ”lyxiga” grejerna betalas. Tänker då t.ex på mobilräkningen, biobesök, middagar på restaurang osv.

För att få en klar bild över ens egen ekonomi så är det alltid en bra idé att göra en budget. På så sätt kan man snabbt och enkelt få en bild över hur du strör dina pengar runt omkring dig.

Jag har hjälpt en hel del personer med att göra upp en budget och en grej som jag tycker är fascinerande är att många var otroligt skeptiska till en början. Jag hörde då saker som ”jag vet var mina pengar går” och ”jag behöver inte ta några lån och då är min ekonomi perfekt”. Dessa personer ändrade ganska snabbt åsikt när de VERKLIGEN SÅG vad de spenderade pengar på varje månad.

Man tänker oftast inte på de små utgifter som man kanske gör 2-3 gånger i veckan men vid månadsslutet när man lägger ihop summan över dessa inköp så kan den faktiskt bli ganska stor.

Det är alltid lika roligt att se förvåningen som uppstår när budgettavlan är färdigställd.

Vad vill jag säga med detta då ? Att varje individ, par, eller familj bör sätta sig ner i lugn och ro en kväll och färdigställd en alldeles egen budget. Detta kommer du/ni garanterat att vinna på i längden.

Nyckelord: , ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.