Logga 5tips

Gör badrummet attraktivt

2013-08-19 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Att ordna med ett nytt och fräscht badrum står högt på listan över vad många människor önskar sig allra mest. Det här är till och med statistiskt bevisat. En undersökning där över 2000 mäklare deltog visar att badrummet är den enskilda faktor som gör ett hus eller en lägenhet mest attraktivt i köparnas ögon. Ett trevligt, snyggt och fräscht badrum är till och med viktigare än köket för de flesta fastighetsspekulanter.

Låt badrummet bli ditt viktigaste rum

Låt badrummet bli ditt viktigaste rum, det höjer så väl värdet på huset som ditt välbefinnande. En renovering du kommer ha mycket glädje av!

Värt investeringen
Om du planerar att sälja villan eller lägenheten kan det därför vara ett smart drag att renovera badrummet först. Ett nytt badrum höjer garanterat bostadens värde och gör den långt mer attraktivt på marknaden. Byggnadsprojekt som badrumsrenovering behöver heller inte kosta alltför mycket i dagens läge. Tack vare det så kallade RUT-avdraget har man nu rätt att dra av stora delar av arbetskostnaden när man anlitar hantverkare för jobb i hemmet, hälften av arbetskostnaden upp till 50 000. Sammantaget innebär det här att du med största sannolikhet får tillbaka pengar du satsat och kanske till och med gör dig en hacka på att renovera badrummet innan en eventuell försäljning.

Dolda problem
I äldre hus är det inte ovanligt att områden som badrummet dras med fuktskador. Om så är fallet måste du först åtgärda dem. Det är i allmänhet en mindre bra för att inte säga direkt usel idé att bygga in mögel och fuktskador i det nya badrummet, även om du planerar att sälja bostaden. Dessutom ställs idag relativt hårda krav på att arbete som utförs i våtrum håller god kvalité.

ROT-avdraget
ROT-avdraget var en välkommen reform som gör hantverksarbete i hemmet avsevärt mycket billigare och kan komma väl till pass när man bygger nytt badrum. Det är emellertid viktigt att man ser till att hitta en firma som har rätt kompetens och verkligen förstår RUT-avdraget och hur det ska användas.

Läs mer på www.bad-rum.nucopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.