Logga 5tips

Golfarens utrustning

2015-06-28 · Denna artikel finns i gruppen Sport och idrott

Golfen är vad man kan kalla en materialsport. Oavsett vilken nivå man lägger sig på eller vilken nivå man spelar på så är det mycket utrustning som behövs. Det är inte många sporter som det faktiskt krävs så mycket utrustning i som just golfen, tyvärr behöver man oftast redan ganska mycket innan man börjar utöva sporten. När man väl tagit sitt gröna kort så ska utrustningen handlas. Idag finns det ett bra utbud av begagnade golfklubbor och annan golfutrustning på nätet och det går att fynda. Att köpa allting nytt redan från början kan bli ganska dyrt och värdet på din nyinköpta golfutrustning sjunker väldigt mycket redan efter en säsong.

golfNödvändig golfutrustning

Man behöver inte köpa allting på en gång och det kan vara bra att vänta och se om man faktiskt kommer att fortsätta spela golf. Det som krävs redan från början är ett järnset, finns att köpa som helset eller halvset. Ett halvset är precis vad det låter som och har hälften av golfklubbor jämfört med ett komplett järnset. Då man inte kan bära runt på golfklubborna själv så behövs det en golfbag. Det finns leta olika modeller av golfbagar men de brukar oftast delas upp i bärbag (som man bär på ryggen) och en vanlig golfbag som man drar fram på en golfvagn. Utöver detta så behövs egentligen bara lite golfbollar och en golfhandske för att man ska vara redo för en golfrunda.

De som fortsätter att spela golf, vilket faktiskt de flesta gör, så brukar ett par golfskor vara ett inköp man gör ganska snabbt. Dessa skor är väldigt funktionella och håller en torr även under de golfrundor när regnet öser ner. Fördelen med ett par golfskor är att det ger ett helt annat grepp och man står stadigare under sin sving. Utöver det som krävs för att utföra sporten finns det mycket annan utrustning som går att köpa till. Golfkikare och golfklocka är två produkter som har kommit på senare år och blivit väldigt populära. De snabbar på spelet samtidigt som du får ett avstånd till flaggan.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.