Logga 5tips

Galler som håller tjuven ute

2013-04-04 · Denna artikel finns i gruppen Galler, Industri

Gallerprodukter används inom många olika områden som till exempel butiksinredning, men det som man kanske tänker mest på är de galler som är till för att skydda. Om man till exempel har ett förråd så behöver man gallersystem för att hålla tjuven ute och dessa system måste hålla hög kvalitet. Idag så kan metallverkstäder tillverka trådgaller i olika material som till exempel aluminium. Kostnaden för tillverkningen kommer dels att bero på materialet som används men även på den typ av system man ska ta fram och med vilken typ av ytbehandling.

Vackra gallerprodukter eller industriobjekt

Gallerprodukter kan vara otroligt vackra, det råder det inga tvivel om. Galler som är gjorda i dyra material och som ytbehandlats med till exempel pulverlackering kan vara så åtråvärda att man får akta sig för att tjuven inte försöker norpa dessa. Det gäller alltså att ha en bra konstruktion som man inte får loss eller skadar i första taget. Med vackra trådgaller så kan man ju skapa möbler för butiker och kontor. Genom att använda sig av ytbehandlingar som ger färg och glans så får man rätt känsla. De företag som är specialister på att ta fram fasadgaller samt gallersystem för inredning kan alla bitar. De kommer att bocka, svetsa och ytbehandla för att till sist få fram en vacker och slitstark produkt.

Det finns förstås gallerprodukter som man aldrig kommer att se. Det här gäller de gallersystem som man skapar för att inkludera i betongprodukter. Dessa galler tas fram i järn eller andra material som kommer att passa bygget. Här gäller det förstås att erbjuda hög kvalitet så att man inte riskerar säkerheten i de färdiga byggnaderna. Vägar, broar och andra byggprojekt behöver också gallerprodukter som en del av konstruktionen eller som skydd mot objudna gäster under själva arbetsprocessen

Gallersystem som minskar insynen

Med fasadgallren så vill man ju inte bara få ett skydd och en känsla av att man ringar in sin egendom. Ofta så vill man även minska på insynen och det här kan man göra på unika sätt med speciella mönster. Man kan alltså skapa gallerprodukter som förhindrar insyn samtidigt som ljus och luft släpps igenom. Från insidan så kan man dessutom se ut vilken ger en klar fördel. Parkeringsgarage har ofta den här typen av fasadgaller för att se till att man fortfarande får luft samtidigt som de parkerade bilarna skyddas mot insyn och väder på ett smart sätt.

För fasader så använder man sig ofta av aluminium eftersom detta material är så slitstarkt. Man slipper problem med rost, och genom att lägga på färg så ser det fint och attraktivt ut. Det här kan bli dyrt och det kan vara väl värt att diskutera alternativa material som kan ytbehandlas på rätt sätt för att kunna stå emot problem med rost och med slitage.

grillgaller

Smarta golvgaller

Man kan ju även få behov av trådgaller på golvet. När man tillexempel måste få en smart lösning för smuts och vatten att rinna undan så kan det blir bra med brunnsystem som täcks av galler som är säkra att gå på. Det här kan man se inom jordbruket men också på arbetsplatser där det är nödvändigt med smarta lösningar för golven. Idag kan man ta fram skräddarsydda lösningar som passar perfekt in i den egna lokalen. Man kan placera gallren över värmeelement och även lägga till halkskydd då man ska röra sig på dessa på ett säkert sätt.

Skydd mot solen

En intressant form av galler är solskyddsgallren som kan monteras på eller ovan fönster. Detta ska man inte förväxla med säkerhetsgallren som man kan placera utanför glasrutor för att minska inbrottsrisken. Solskyddsgaller är snarare till för att på ett smart sätt skydda mot starkt solsken. Gallren kan användas vid fönster och på balkonger, och det finns smidiga modeller som man lätt flyttar i enlighet med det behov som finns. Det är inte bara mot sol som man får skydd, gallren kommer även att ta hand om snö och vind och det gör att man faktiskt kan se dem som ett energiskydd.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.