Logga 5tips

Fotboll

2015-03-18 · Denna artikel finns i gruppen Sport och idrott

En av världens absolut största sporter är fotbollen. Globalt sätt så kan man nog utan tvekan säga att det just är den mest kända sporten. Det finns självklart länder där sporten är mer populär och generellt sätt skulle man kunna säga att den är som störst i Europa, Afrika och Sydamerika. Men mycket har hänt den senaste tiden och sporten växer numera även i Asien och USA. Det är mycket tack vare att de stora klubbarna runtomkring i Europa har gjort bra ifrån sig när det gäller att marknadsföra sina klubbar.

Varje år brukar de stora klubbarna ge sig ut på “Asien turné” och nu på senare tid har man även lyckats att få stora europeiska klubbar att möta lag från den amerikanska ligan Major Soccer League (MLS).

Idag rankas fotboll som den femte största sporten efter bland annat baseboll och basket.

Att försöka förklara intresset kring fotboll är självklart ingenting lätt men en av de stora anledningarna till att sporten är så populär beror mycket på sin enkelhet. Jämfört med många andra idrotter så behövs det egentligen ingen utrustning överhuvudtaget. Det enda som behövs är en fotboll och det är inga konstigheter att på egen hand utföra massa övningar.

Tack vare all sin enkelhet så kan man i princip säga att alla har samma förutsättningar och ibland kan fotbollen vara den enda chansen för folk i fattigdom att skaffa sig ett bättre liv.

Kulturen kring fotbollen är något som också ständigt växer. Försäljning av tröjor har blivit en miljardindustri och man kan numera i princip se vilken match som helst vart man än befinner sig.

Supporter klubbar till de största lagen finns överallt och de flesta städer har någon form av samlingsplats för supportrar där man kan se matchen tillsammans.

Många frågar sig ofta hur proffsen kan tjäna så mycket pengar på att “bara sparka på en boll” men sett till hur stor industrin kring fotbollen har blivit kanske det egentligen inte är så konstigt att man kan betala ut dessa ofantliga löner.

Champios league

En turnering som återkommer varje år för de lag som lyckats kvala in sig är Champios League. Här möts de bästa lagen från Europa för att göra upp om vilket lag som är bäst i Europa.

Att kvala in sig till turneringen skiljer sig och man har rankat de olika ligorna efter poäng. Beroende på dessa poäng avgörs sedan hur många lag som har chans att ta sig vidare till gruppspelet i turneringen. De tre ligorna som dominerat denna poängliga senaste åren är England, Tyskland och Spanien.

Lag som brukar vara framgångsrika i turneringen, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Liverpool och Bayern München.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.