Logga 5tips

Fördelarna med automatbockning

2013-03-22 · Denna artikel finns i gruppen Bockning, Industri

Det har hänt en hel del med tekniken som används för bockning av rör och bockning av plåt. Idag kan verkstäder i Sverige erbjuda snabbt hjälp med bockningsverktyg som jobbar automatiskt. Med automatbockning så spar man både på tid och pengar, och projekt som annars hade varit ekonomiska ohållbara blir nu möjliga i metallmaterial som håller hög kvalitet. Med bockningen så får man fram komponenter, verktyg och färdiga delar som håller exakta mått och som är gjorda i metallmaterial som klarar av tuffa utomhusklimat samt hantering som leder till slitage.

En snabb process

Det som gör automatbockning så pass populär är förstås att den kan ske så pass snabbt. Man måste inte ställa in sin bockmaskin för varje enkel detalj. Istället så jobbar man med styrsystem som ser till att man utan större anstängning får fram tusentals komponenter som är exakt likadana på mycket kort tid. Vill man se något fascinerande så ska man besöka en metallverkstad som sysslar med rörbockning. Det hela kan verka som ren magi då röret eller tråden som ska bockas matas in i bockningsmaskinen för att några sekunder senare spottas ut som färdiga detaljer.

Färdiga produkter

När det handlar om bockning av plåt eller om bockning av rör så har man sällan en färdig produkt i och med att bockningsmaskinen har gjort sitt. Nästa steg kan vara att man måste svetsa ihop delar eller montera i enlighet med den ritning som föreligger. Det här är något som duktiga metallföretag klarar av antingen på plats eller med hjälp av legoarbete. Man kan alltså se till att produkten planeras på ett ställe från ritning till färdigförpackad och det underlättar för den som ska ta fram en viss produkt av metall. Detta särskilt när man kan ha en och samma kontaktperson genom hela processen.

Bockning

Välj rätt verkstad

När man ska ta fram metallkomponenter eller produkter så är det otroligt viktigt att man väljer att jobba med rätt verkstad. Det är inte alltid tillräckligt med god kunskap inom automatbockning. Man måste ju även få material som har hanterats på rätt sätt. Om man till exempel ska använda sig av bockningstekniken för att ta fram vacker butiksinredning så måste denna också komma med estetik och klara av slitage och viss väta. Detta ska verkstaden kunna ordna med och när man som kund kommer med sitt projekt så ska man kunna få förslag på material, bockningsteknik och även ytbehandlingsmetoder som kommer att ge det önskade resultatet.

Ekonomin är också en viktig del av det hela och det är klart att man inte alltid kan välja det som vore det allra bästa. Numera så finns det dock gott om alternativ och rörbockningsverkstaden kan föreslå lösningar som blir både effektiva och billiga. När man jobbar med verkliga proffs så får man alltid råd och tips som leder till en snabb och kostnadseffektiv arbetsprocess som är bra för alla som är inblandade.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.