Logga 5tips

Fördelar med plastgalgar i hemmagarderoben

2014-03-13 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

När man talar om plast galgar så gäller det förstås att definiera vilken typ av galge det rör sig om. Det finns ju gott om varianter och varje modell är inte lika bra. De plastgalgar som man använder sig av hemma måste erbjuda vissa kvaliteter, detta för att man ska uppleva att de är fördelaktiga. De ger rätt stöd då man tänker på saker som att:

  • Galgen har rätt storlek
  • Plasten är beständig
  • Formen är användarvänlig
  • Färgen känns rätt
  • Eventuella krokar finns på plast

Produktställ och kassadiskar

En galge plast kan ju vara precis lika stadig som en av trä men får man fel storlek så kommer kläderna att glida av. Ett tips är att se noga på syftet med det galge-paket man vill köpa. Ibland så syns det inte tydligt att galgarna är till för barnkläder och då kan man bli besviken då de inte fungerar så som man hade tänkt sig. För butiksbranschen är valet av galgar mycket viktigt. Rätt galgar kan göra stor skillnad för försäljningen på samma sätt som produktställ och kassadiskar påverkar hur vi tänker vid köptillfället. Barngalgar eller byxgalgar där kläderna halkar av ger en negativ signal och köplusten avtar. För butiksinredarna är därför valet av galgar och produktställen mycket viktigt.

Plastgalgar i hemmet

I hemmet så har man behov av produkter som håller länge och som inte är känsliga för vanligt slitage. Vackra trägalgar är förstås en fröjd men hur vackra förblir de då man lever ett aktivt familjeliv där saker och ting hamnar på golvet på ett helt naturligt sätt. En plastgalge består inte av flera olika delar och det betyder att nyfikna barn inte kan plocka isär hänget. Det här ger säkerhet och också komfort då man inte måste hålla på och laga för att kunna hänga upp kläder.

Möglar inte

Det blir ju ofta så att man måste hänga upp kläder som ska torka på en galge. Det här gör man inte gärna på galgen som är gjord av trä eller metall då dessa material antingen kan rosta eller mögla. Plastgalgar står sig fint oavsett om man utsätter dem för vatten och de har den kraft som krävs för att klara av ett plagg som är tungt av vatten. Man kan alltså alternera galgen som hjälpmedel i tvättrum och som inredning i garderoben. I och med att den håller sin form så kan man även se att skjortor och andra plagg torkar på ett snyggt sätt vilket inte alltid är fallet då man försöker torka på material som alltför lätt mister formen av vatten som till exempel skumgummi och tyg.

Håller länge

En galge som håller länge är en investering. De flesta behöver gott om galgar i hemmet för man har alltid behov av att hänga upp saker. Det här gör att man kanske drar sig för att slänga ut äldre galgar som inte längre ser så attraktiva ut. Har man plastgalgar så kan man räkna med att de förblir snygga då de inte rostar eller flisar sönder. Man får alltså redskap i garderoben, tamburen och i tvättrum som förblir attraktiva så att man verkligen vill använda dem i ur och skur.

2 Responses to “Fördelar med plastgalgar i hemmagarderoben”

  1. […] vill använda sig av stället för att presentera kläder och då ska man kunna hänga upp galgar på det på ett snyggt och inbjudande vis. Då man inte vill att kunder och besökare ska ta på […]

  2. […] som är ett större rum att gå in i och där man har sett till att använda sig av snygga plastgalgar samt vackra system för förvaring. Det är spännande att se hur enkla mönster och skivor som […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.