Logga 5tips

Fördelar med ett Office 365-Workspace

2014-10-13 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

365 är en skrämmande siffra när den kombineras med kontor. Ingen vill vara på kontoret 365 dagar om året. Det skulle lämna väldigt lite, eller kanske till och med ingen tid över för annat. (förutom en ledig dag vart fjärde år då.)

Trots den skrämmande kombinationen av ord är det precis det som Office 365 vill motverka. Alla som någon gång jobbat på ett kontor har någon gång också konfronterats med någon del av Microsofts mjukvarusvit för kontorsuppgifter. Oavsett om det handlar om kalkylblad i Excel eller långa avtal eller andra dokument i Word så är Office standard. De allra flesta som jobbat med det ett par år har också någon gång råkat ut för versions- eller licensstrul som föranlett många frustrerade mail eller samtal till en IT-support eller en bundenhet vid att sitta vid företagets/kontorets/institutionens datorer. Allt krångel, allt tjafs med datorer som inte har rätt saker installerade är nu ett minne blott.

Med Office 365 lanserade Microsoft en ny idé om att det inte ska spela någon roll var du befinner dig när du behöver arbeta. Allt du håller på med finns i molnet. Med Office 365 för företag blev det också rimligt att använda även som ett professionellt verktyg. Utöver fördelarna med tillgänglighet och smidighet med versioner och så vidare har Office 365 Business ett par extra fördelar för dig som företagare:

  • Säkerheten är enormt hög. Era filer lagras i molnet, och molnet i sin tur ligger som en dimma spridd över servrar som skyddas av branschens vassaste standarder och som till och med är utspridda geografiskt. Ni slipper oroa er för att förlora filer i datakrascher, och om Microsofts servrar i sin tur skulle krascha kommer ni förmodligen inte ens att märka det. Ni kommer bara att få tillgång till filerna på en annan server.
  • Mindre tid till IT-support. Med expertis på annat håll rörande programmen som de flesta på ett kontor använder rätt mycket, kan er IT-avdelning ta hand om andra saker. Som att leta fram laddare. Eller ta reda på varför alla datamöss hela tiden försvinner under mystiska omständigheter.
  • Känn er som hemma. Med Offices klassiska gränssnitt är det inte många som kommer känna sig vilsna, trots den avsevärda uppgraderingen. Det myllrar av nya funktioner och överraskningar under ytan, men det är precis lika enkelt som alltid att komma åt dem. Inga segdragna genomgångar behövs, och ni kan komma igång att jobba som vanligt nästan direkt.

Se det som en investering i framtiden. Office 365 för företag är här för att stanna.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.