Logga 5tips

Fördelar av att använda ett dokumentsystem

2014-02-03 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Många undrar vad exakt ett elektroniskt affärsdokumentsystem är. Det är ganska enkelt, det är ett sätt för dig att lagra dina dokument någonstans förutom på din hårddisk eller på skrivbordet där du befinner dig. Istället samlar man alla dokument på en helt annan server i etern, vilka kan nås via internet.

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja använda denna typ av programvara. I allmänhet är det främsta skälet till att människor gör detta, att kunna skydda viktiga filer om de blir skadade eller förstörda. Detta kan ske på olika sätt – datorn kan krascha så hårt att alla dina data blir utplånade eller att de förstörs i en villabrand, där värdehandlingar går upp i rök tillsammans med alla dina säkerhetskopior. 

Ett annat skäl till att människor väljer denna typ av dokumentsystem är bekvämlighet. Eftersom att filerna alltid är tillgängliga via Internet, betyder det att oavsett var du befinner dig och du har tillgång till internet, kan du hämta och arbeta med dina filer. Detta kan vara oerhört praktiskt för människor som reser mycket, eller som går ut på kundbesök där de ofta behöver komma åt filer eller dokument. 

Ännu ett skäl till att företag ofta ser positivt till ett dokumentsystem är de lagar och förordningar som säger att vissa filer måste var tillgängliga elektroniskt via ett sådant system. 

Slutligen har vi också frågan om papper. Ibland blir blotta mängden av papper och pappersarbete på ett kontor överväldigande. Speciellt på de företag som hyr affärslokaler, där utrymmet ofta en kostnadsfråga kan lagringen av papper vara omöjlig. Med hjälp av elektroniskt affärsdokumentsystem undviker de att papper byggs upp med tiden och för dig närmare det papperslösa kontoret.

Det är ofta också mycket mindre tidskrävande att söka igenom elektroniska filer, än att behöva kämpa sig igenom lådor med gamla papper. Många kontor idag strävar just mot målet att bli papperslösa kontor.

Vare sig det gäller säkerhet eller bekvämlighet är ett dokumentsystem ett mycket bra alternativ. Genom att implementera denna metod, kan en hel del tid, avfall och energi sparas, vilket kommer att leda till ett mer produktivt och effektivt kontor.

Dokumenthantering

Att hantera dokument på ett smart sätt är inte alltid så enkelt. Alla har vi våra egna små trix. Tack och lov finns det smarta och nu mer enkla sätt för att hantera alla sina dokument. Information får vi bara mer och mer av, men det måste inte betyda att vi får fler och fler papper.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.