Logga 5tips

Förbered dig inför semestern genom att delta i en språkkurs

2013-11-12 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

Innan du ska åka på semester kan det vara bra att ha lite koll på hur man säger saker och ting i landet i fråga. Det finns en hel del språkkurser som inriktar sig på att lära ut just turistfraser inför semesterresor. Alltså behöver du inte landa och få panik direkt på flygplatsen. Med goda förberedelser kan du istället känna dig lugn och trygg inför resan. Det underlättar att ha lite koll på läget när man inte befinner sig i sin vanliga miljö. Även nybörjarkunskaper kan vara tillräckligt för att semestern ska gå så smidigt som möjligt.

Kolla upp i god tid
Om du vill få ut så mycket som möjligt av semestern gäller det att du kollar upp vilka språkkurser som finns i god tid innan du tänkt åka. Oftast kan du välja mellan intensivkurser och mer långdragna varianter. Vilket som passar dig bäst beror på ditt övriga schema. Om du inte vill vara bunden till en viss tid kan du också satsa på internetbaserade kurser där du lär dig språket helt i din egen takt. Genom att göra en sökning kan du få upp flera olika alternativ. Det är inte alltid lätt att veta vilket program som lever upp till just dina förväntningar så läs gärna recensioner från tidigare användare för att få en bättre uppfattning.

Ta med en frasbok
Förutom de kunskaper du får genom din språkkurs kan det också vara bra att ha med sig ett lexikon eller en frasbok där du lätt kan slå upp de meningar du vill förmedla till den inhemska befolkningen. Engelska är ju lättare, men om du ska på en spansk språkresa blir det lite svårare. Har du tillgång till Internet på semestern kan du även slå upp ord på din smartphone då vissa appar är till för just detta.

San Augustin Spanien

Ska du på semester i Spanien är det en god idé att plugga in några Spanska fraser. Ofta öppnas dörrar och lokalbefolkningen blir mer vänligt inställda om man i alla fall försöker sig på någon mening på deras språk.

Solsemester Spanien

Visst känns det lockande med en solsemester i Spanien 🙂

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.