Logga 5tips

Flexibla och tåliga med många användningsområden

2013-09-14 · Denna artikel finns i gruppen Industri

När man använder silikonslangar är det viktigt att de uppfyller alla de krav som ställs för det användningsområde man avser. Ska du leda kall eller väldigt varm vätska? Ställs höga krav på täthet och flexibilitet? Om du till exempel ska använda dina silikonslangar till att leda någon lättantändlig vätska måste du i allmänhet försäkra dig om att slangen inte ger upphov till statisk elektricitet och så vidare.

Vanliga användningsområden
Några vanliga områden där silikonslangar ofta används är till exempel i bilar och båtar där de ofta används för att leda bränsle till motorn. Det är heller inte ovanligt att de används till vattentankar eller bensintankar i båtar. Ett annat vanligt område där silikonslangar ofta kommer till användning är där man av en eller annan anledning leder gas alternativt vätska under högt tryck. Silikonslangens flexibla egenskaper gör att de står emot oerhört stora påfrestningar och spricker inte lika lätt som slangar av ett stelare material skulle ha gjort.

Flexibla och tåliga
Silikonslangar har många egenskaper som gör dem till ett bra val. Till att börja med kommer de i oräkneliga former och dimensioner samt är mycket lätta att anpassa till vad det nu är man ska använda dem till. De finns i böjda och raka varianter, med olika typer av armering och härdning.

Var köper man silikonslang?
Silikonslangar hittar du på alla välsorterade byggvaruhus, på större bensinstationer och i järnhandeln. Är man ute efter en ovanlig dimension eller om man behöver väldigt mycket slang går det oftast att ordna genom att beställa direkt av tillverkaren. De flesta grossister har dessutom egna hemsidor där man även som privatpersoner kan beställa varor eller specialbeställa silikonslangar utifrån egna specifika önskemål och behov.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.