Logga 5tips

Flaggor som syns

2013-02-23 · Denna artikel finns i gruppen Flaggor och beachflaggor

Allt fler företag upptäcker fördelarna med att flagga. När man kan använda sig av flaggor som reklam så syns man bättre än då man kanske hänger en enstaka skylt på företagets vägg. Det ena behöver inte utesluta det andra, och beroende på arbetsplatsens position och möjligheter så kan man satsa på reklamflaggor som väcker uppmärksamhet på rätt sätt. Det är dock viktigt att man designar flaggorna på rätt sätt och att man använder sig av material som klarar av väder och vind så att man verkligen får en reklamplats som gör sitt jobb i ur och skur.

Utveckling av design
Att vilja ha en företagsflagga är ganska vanligt. Det finns en viss stolthet i att ha en egen vimpel som symboliserar den egna verksamheten. De flesta har redan en logotyp och ett koncept men ibland så kan man behöva hjälp med designen. Detta särskilt då man har tänkt skapa flaggor för att synas bättre. Flaggan fungerar inte riktigt som pennor, skyltar och annat som man har designat som reklam för företaget. Formatet är annorlunda både vad gäller form och det rörelsemoment som naturligt ingår i principen flaggning. Idag så finns det experter på flaggtillverkning i reklamsyfte. De kan hjälpa till med design av allt från logga till färdig reklamflagga.

Flagga på rätt plats
En annan sak som man måste tänka på är givetvis var man ska flagga. Om det är så att man har en större trafikled i närheten av företagets lokaler så kan flaggor vara riktigt smarta då man vill att fler ska lägga märke till det egna varumärket. Man kan även skapa reklamflaggor för inomhusbruk. Det här är den typ av flagga som man ofta ser i receptionen på hotell och kontor och som kan användas som ren dekoration eller som brevpress. Reklamflaggor för inomhusbruk kan skapas i vackra material och man kan med glädje ge bort den här typen av presentreklam med vetskapen om att den kommer att stå på bord på strategiska platser.

Kom ihåg att det finns regler omkring flaggning och även om det nu handlar om en reklamflagga så är det många som upplever det som stötande om flaggan hänger på fel sätt eller ser bedrövlig ut. Ska man göra reklam på detta sätt så ska man göra det med stil och aldrig låta en halvtrasig flagga hänga kvar som ett sjunkande skepp i vinden.

Material som klarar utomhusklimatet
Det finns material som är särskilt lämpade för det svenska utomhusklimatet. De företag som jobbar med att ta fram flaggor för reklamsyfte kan guida dig till rätt typ så att den kommer att hålla länge. Det är nämligen viktigt att färg och form består så att ditt budskap förblir synligt. Om färgen bleknar efter någon månad så har flaggan inneburit en onödig kostnad så satsa på kvalitet från start. Det kanske känns lockande med en vacker sidenflagga men det här är inte smart för utomhusbruk. Satsa hellre på plastmaterial och tyger som är kända för att klara av sol, regn, stormvindar och snö.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.