Logga 5tips

Färska kaffebönor för riktigt gott kaffe

2015-05-12 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Om du inte bryr dig så mycket om det där med märke på kaffe och annat så kanske det är så att du har en gammal, men bra, bryggare med melittafilter som du använder morgon som kväll. Om det blir Löfbergs lila eller Zoegas bryr du dig mindre om men då ska du veta att du faktiskt kan få en helt ny upplevelse av kaffet om du satsa på kaffebönor och lär dig lite mer om hur du kan använda dessa för en helt ny typ av kaffe. Idag så kan man köpa kaffebönorna i helt vanliga butiker såväl som online. Det här är enkelt och ofta prisvärt men tänk på att det är viktigt att välja rätt…

Kaffebönor med god smak

För att säkra dig om att du får god smak på kaffet så ska du tänka på en del saker. Det här är inte så komplicerat för man kan säga att grundregeln är att färska kaffebönor ger gott kaffe. Men låt oss ändå nämna några punkter som kan vara bra att tänka på:

  • Förutom att bönorna ska vara färska så ska de vara hela. Köp inte bönor som har sprickor. Det här kan du ju kanske inte se om påsen är försluten men det är inte troligt att du får trasiga bönor då du satsar på ett kvalitetskaffe.
  • Om du handlar i en fysisk butik så ska du dra nytta av personalens kunskap. Ställ frågor och be om råd för att komma fram till en kaffesort som du kommer att tycka om. På nätet så kan du alltid mejla eller ringa butikens kunskap för att få den här informationen.
  • Om du kan lukta på kaffebönorna så ska du göra det. Om det inte luktar gott så är kaffet antagligen inte bra. Gå på magkänsla, luktar det illa så blir det inte bra, detta oavsett om någon säger till dig att det ska lukta precis så!

Din hantering

Nästa steg är det där med din hantering. Om du vill använda dig av färska kaffebönor för riktigt gott kaffe så ska du tänka på att de inte förblir färska hur länge som helst och det särskilt om du inte försluter förpackningen ordentligt. Dessutom så ska du lära dig mala kaffet på rätt sätt så att det får den konsistens som krävs för din tillagningsmetod.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.